Geberit avyttrar den nordiska duschverksamheten

av Admin

Geberit har efter strategisk övervägande beslutat att avyttra sin nordiska duschverksamhet till Per Montelin och Contura Steel AB. Per är nuvarande chef för produktionsenheten i Mörrum och har tillsammans med ägaren och fabrikschefen för Contura Steel AB köpt ut duschverksamheten från Geberit. Geberits duschverksamhet i Norden och Baltikum inkluderar duschväggar och duschkabiner inom varumärkena Ifö, IDO och Porsgrund.

Contura Steel köper Geberits nordiska duschverksamhet. Företaget är ett lokalt svenskt företag som specialiserar sig på rostfria diskbänkar och utekök. De nuvarande 23 anställda i Mörrumsfabriken följer med till det nya företaget. Från januari 2024 kommer duscharna att levereras med samma produktnamn och produktartiklar men under det nya varumärket Contura Shower AB.

– Vår huvudprioritet har varit att hitta den bästa lösningen för våra anställda i Mörrum samt för våra kunder som köper våra duschväggar och duschkabiner. Då den nordiska duschverksamheten alltid har varit ett nischsegment för Geberit tror vi att denna del av verksamheten blir mer framgångsrik i händerna på lokala svenska entreprenörer. När Contura Steel nu tar över tillsammans med Per Montelin är vi övertygade om att framtiden för verksamheten är säkrad. Vi på Geberit kommer att fortsätta vårt starka fokus på det väletablerade varumärket Ifö och fortsätta bygga varumärket Geberit i våra strategiska produktområden på den svenska marknaden, säger Ronnie Persson, VD för Geberit AB.

Geberit kommer att ta emot beställningar och leverera Ifös duschprodukter fram till den 31 december 2023. Därefter tar Contura Shower AB över hela duschverksamheten. Även after sales service och reservdelshantering för den tidigare duschförsäljningen under varumärkena Ifö, IDO och Porsgrund kommer att tas över av Contura Shower AB.

– Mina partners och jag är tacksamma för denna möjlighet från Geberits ledning. Vi vet att en långsiktig och kontinuerlig relation med kunder och medarbetare är nyckeln till framgång. Duschverksamheten har levt som en fisk i en damm inom Geberit Group. I det nya upplägget, där vi står på egna ben, kommer det att finnas ett dedikerat duschfokus på hela värdekedjan från utveckling, via inköp och produktion till sälj och leverans. Jag, mina partners och personalen som kommer att bilda denna nya enhet är fast beslutna att göra vad som krävs och ge det lilla extra för en framgångsrik framtid för alla intressenter, säger Per Montelin, nuvarande chef för Geberits fabrik i Mörrum och framtida VD för Contura Shower AB.

Om Contura Steel AB
Contura Steel AB, med rötter från 1735, har sedan 2015 varit ett familjeägt företag med verksamhet i Mörrum, Blekinge. Contura Steel utvecklar, producerar och säljer rostfria stålprodukter men driver också legotillverkning, OEM. Huvudprodukterna är diskbänkar, tvättställ, vattenlås och utomhuskök. Samtliga säljs under varumärkena Contura och Olofström.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...