Nordens största fototävling Stockholm Fotomaraton firade 10-årsjubileum i Värtahamnen

av Admin

I helgen fylldes stadsdelen Värtahamnen av liv och rörelse när Stockholm Fotomaraton, en årlig tävling där hundratals fotografer besöker olika platser i staden under ett dygn, ägde rum. Tävlingen, som är Nordens största i sitt slag, firar 10-årsjubileum i år och hade rekordmånga deltagare.

Starten gick klockan 12.00 på Stadsmuseet på Södermalm och fortsatte sedan runt i staden. På söndagsmorgonen var det dags för Värtahamnen med temat “Vattenspegel”, vilket passade väl med det havsnära läget och den historiska hamnmiljön. Närmare 150 fotografer var på plats och tävlade genom att föreviga platsen. Många valde att gestalta vyn ut mot fjärden i morgonljuset, medan andra valde mer kreativa tolkningar på temat där den växande stadsdelen fick spela huvudrollen.

– Det är fantastiskt att kunna ha Värtahamnen som en av våra stopp på ”maran”! Att fånga temat ”vattenspegel” passar ju utmärkt med platsen, där det vattennära läget möter ny spännande stadsutveckling. Vi ser väldigt mycket fram emot att få se resultaten från alla våra deltagare under denna fotofest, säger Emil Gyllenberg, arrangör Stockholm Fotomaraton.

Värtahamnen är stolt partner till tävlingen och även med i jurygruppen som kommer att utse en vinnare av temat för platsen. Prisutdelningen kommer att ske den 17 oktober och bilderna kommer att visas upp för allmänheten efter det, både fysiskt och digitalt.

Läs mer om Stockholm Fotomaraton här.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...