TUI publicerar riktlinjer för hållbara hotellbyggnader

av Admin

Det ledande resebolaget TUI har lanserat riktlinjer för gröna byggnader som ger rekommendationer vid bygg- och renoveringsprojekt av TUI-hotell och hotellpartners. De nya riktlinjerna stöder TUI:s nya hållbarhetsagenda som syftar till att minska utsläppen från TUI:s hotellverksamhet till noll fram till 2030.

Hållbart byggande är ett viktigt verktyg för att spara energi och minska koldioxidutsläppen från hotell. TUI Hotels & Resorts har nu för första gången publicerat riktlinjer för gröna byggnader, som ger sina egna hotell och hotellpartners konkreta rekommendationer vid bygg- och renoveringsprojekt. Riktlinjerna innehåller de viktigaste faktorerna för att minska miljöpåverkan och uppnå besparingar i vatten- och energiförbrukning. De täcker även ämnen som övervakningssystem, hållbarhetscertifiering och intressentkommunikation. Riktlinjerna har granskats av externa experter.

– Vi är glada att se hur våra riktlinjer främjar hållbara byggbeslut runt om i världen. De sammanför beprövade åtgärder och expertisen hos våra experter inom hållbarhet och byggande för alla våra hotellmärken. Våra hotellpartners, arkitekter, ingenjörer och entreprenörer kan dra nytta av denna kunskap och förbinda sig att använda riktlinjerna när de utvecklar hotell för en mer hållbar framtid, säger Jessica Kuthe, Director Portfolio Management på TUI Hotels & Resorts.

TUI-hotellen har redan börjat implementera åtgärder från de gröna byggnadsriktlinjerna, särskilt inom området energibesparing. TUI:s långvariga samarbetspartners RIU, Atlantica och Grupotel har ökat antalet av sina solenergisystem, t.ex. i Spanien, Kap Verde och Grekland. I Italien driver hotellkedjan Robinson en av de största solenergianläggningarna för något hotell i Europa. Robinson tilldelades också det eftertraktade DGNB Platinum-certifikatet för ett hållbart byggprojekt på Fuerteventura.

De gröna byggnadsriktlinjerna stöder TUI-koncernens hållbarhetsagenda, som syftar till att kraftigt minska företagets miljöavtryck. Fram till 2030 ska TUI Hotels & Resorts utsläpp minska med nästan hälften (46,2 procent) jämfört med 2019.

Målen har bekräftats av det oberoende Science Based Targets-initiativet (SBTi). Samtidigt arbetar TUI med att uppnå ännu mer ambitiösa minskningsmål – och att minska hotellens koldioxidutsläpp till noll så långt som möjligt redan 2030. Viktiga hävstänger för detta är förnybar energi och resurssparande processer. Hållbara byggnader kan göra en viktig insats för dessa miljöskyddsinsatser.

De gröna byggnadsriktlinjerna finns tillgängliga på TUI Groups webbplats. Mer information om TUI:s hållbarhetsagenda ”People, Planet, Progress” finns här.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...