Ny stor rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i svenskt arbetsliv

av Admin

Livesänt seminarium om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Få koll på hur statistik från arbetsskade­försäkringen och sjukförsäkringen ser ut. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten. Rapporten släpps den 12 juni och presenteras på detta seminarium den 16 juni kl. 9.00. Delta på plats eller se livesändningen.

Varje år publicerar Afa Försäkring den omfattande statistikrapporten Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro.

Rapporten bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för Afa Försäkrings försäkrade på svensk arbetsmarknad fram till och med år 2021. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. För år 2020–2021 finns statistik över arbetssjukdomar till följd av covid-19.

Årets rapport släpps den 12 juni och den 16 juni presenteras delar av rapporten under ett livesänt seminarium. Från arbetsskadeförsäkringen presenteras statistik över färdolycksfall, allvarliga arbetsolycksfall och arbetssjukdomar.

Den visar bland annat olycksrisken i olika yrkesgrupper, vilka skadetyper som är mest förekommande och vilka diagnoser som är vanligast vid arbetssjukdomar.

Även statistik från sjukförsäkringen redovisas. De siffrorna visar risken för långvarig sjukfrånvaro i olika yrkesgrupper och vilka diagnoser som är de vanligaste orsakerna till långvarig sjukfrånvaro.

Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten.

Medverkande:

Anna Weigelt, chef för Analysavdelningen, Afa Försäkring.

Emil Askestad, analytiker och statistiker, Afa försäkring.

Elin Henriksson, analytiker och statistiker, Afa försäkring.

Andreas Ek, analytiker och statistiker, Afa Försäkring.

När och var?

Datum och tid: fredag 16 juni kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Vi delar även ut ett tryckt exemplar av rapporten till dig som deltar på plats!

Plats: Detta är ett hybridseminarium där du kan välja att antingen delta digitalt via livesändning eller att vara fysiskt på plats i Hörsalen på Afa Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig via anmälningslänkarna nedan till antingen fysisk medverkan på plats i hörsalen på Afa Försäkring i Stockholm ELLER digital medverkan via livesändning:

Anmäl dig via denna länk senast 14 juni om du vill delta på plats. 
För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Anmäl dig via denna länk senast 15 juni om du vill delta digitalt. 
En länk kommer att skickas ut till dig som deltar digitalt.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...