Nytt djursjukhus ger fler arbetstillfällen i Järfälla

av Admin

150 nya arbetstillfällen kan skapas när Evidensia Djursjukvård etablerar ett nytt djursjukhus i Järfälla, på gränsen mellan Viksjö och Veddesta och ett par kilometer från Barkarby station. Kommunfullmäktige har godkänt markförsäljningen och byggnation beräknas starta under hösten 2024.

Det nya djursjukhuset innebär att fler arbetstillfällen skapas i Järfälla, men bidrar också till ökad trygghet på en plats som idag ligger öde stora delar av dygnet. Ambitionen är att vara ett akutdjursjukhus vilket innebär att verksamheten är aktiv dygnet runt alla dagar på året.

– Jag är mycket glad över att vi nu fattat det här beslutet. Järfälla fortsätter vara en attraktiv kommun som många företag vill etablera sig i och det nya djursjukhuset kommer ge många nya arbetstillfällen i kommunen samtidigt som det innebär ökad trygghet för Järfällas djurägare. Jag ser fram emot att det kommer på plats säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

År 2019 tecknade kommunen ett markanvisningsavtal med Evidensia avseende ett nytt djursjukhus vid Kassavägen i Veddesta, drygt 2 km väster om Barkarby station, intill Veddesta västra industriområde och precis norr om Viksjöleden. Någon kilometer söderut växer även nya bostadsområden med småhus fram i Ormbacka.

Höga ambitioner

Evidensias målsättning är att uppföra ett djursjukhus utöver det vanliga, med modern teknik och tydlig miljöprofil. Verksamheten beräknas på sikt omfatta upp till 150 anställda, varav flertalet specialister, med ambition att ha en kompetens som är ledande i Europa.

– Det känns spännande att nu kunna börja planera för Evidensias djursjukhus i Järfälla på allvar, säger Evidensias Sverigechef Evelina Ögren. Vi har en stark tro på detta område i västra Stockholm och ser fram emot vår etablering där. Med etableringen kan vi erbjuda ett akutsjukhus både för djurägare som bor i närheten, men även verka som remissinstans för andra djursjukhus och djurkliniker i Stockholmsregionen.

Möjlighet till nyetablering och expansion viktigt för företagsklimatet

Järfälla kommuns målmedvetna arbete för ett bättre företagsklimat har gett resultat och kommunen tog under hösten 2022 ett ordentligt kliv i Svenskt Näringslivs årliga ranking av landets 290 kommuner. Järfälla klättrade från plats 134 till 69 och utmärkte sig som den kommun som ökade mest i Stockholms län.

Att ge företag möjlighet att nyetablera eller expandera sina verksamheter i Järfälla är viktigt för ett bra företagsklimat, men också ett sätt att skapa fler arbetstillfällen i Järfälla.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...