Så hushåller du med vattnet till poolen

av Admin

Sommarvärme och härliga välgörande bad i poolen. I tider med vattenbrist är det självklart att hushålla med resurserna. Detta även om en normalstor pool endast förbrukar cirka 2 procent av ett hushålls årsförbrukning. Här är bästa tipsen för att inte använda mer vatten än nödvändigt

Går det att njuta av sommarens poolbad med gott samvete i tider med vattenbrist? Svaret på den frågan är ja! Faktum är att en pool på 30 till 45 kubikmeter förbrukar mindre vatten än vad många tror eftersom dagens moderna markpooler aldrig behöver tömmas på vatten. En nedgrävd pool på ca 40 kubikmeter behöver bara förbruka 4-6 kubikmeter vatten per år. Det utgör endast drygt 2 procent av ett hushålls årsförbrukning av vatten.

Det mesta av vattnet i poolen försvinner vid backspolning av filtret. Ett enkelt sätt för att minska belastningen på filtret är att använda NetSkim filterpåsar som sätts över korgen i bräddavloppet. Det fungerar som ett förfilter som samlar upp mindre skräp som frön, barr, pollen och insekter som annars passerar korgen och fastnar i filtret.

En poolrobot som samlar upp skräp i poolen minskar även den belastningen på sandfiltret så att du kan backspola mer sällan.

Finns möjligheten, fyll poolen med sjövatten. Det vattnet renas över poolens reningsverk och blir kristallklart efter någon dag. Det som behövs när man fyller poolen med sjövatten är extra desinficering och det kan man göra på egen hand.

Ett ytterligare förslag är att använda glassand som har bättre egenskaper och längre livslängd än traditionell filtersand. Det ger bättre filtrering så det kan gå längre tid mellan backspolningarna vilket i sig sparar vatten. För att slippa backspolning helt finns SwimClear patronfilter som normalt tvättas rent endast en gång per år och som inte behöver backspolas.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...