5 tips för att skapa en röd tråd i hela hemmet – inspireras av årets nyheter från svenska Vedum

av Admin

Ett hem i samklang, där materialval, design och kulörer går som en röd tråd. Med årets nyheter från svenska Vedum Kök & Bad skapas en helhetskänsla i hela hemmet, från köket och badrummet till hallen, tvättstugan och barnrummet. Här delar Vedums designansvarig med sig av sina fem bästa tips för ett enhetligt hem.

Bland årets nyheter från Vedum hittas ett elegant kök, flera nya badrum, en välkomnande hall, en praktisk tvättstuga och ett barnrum att växa i. De nya miljöerna visar att Vedums förvaringslösningar passar i hela hemmet, oavsett rum och användningsområde.

– Vi vill göra det enklare att skapa ett enhetligt hem, där helheten känns genomtänkt och behaglig. När till exempel köksluckorna hittar in i hallen, materialvalen från hallen återkommer i kontoret och kulörerna i badrummet återfinns i flera av hemmets rum – då uppstår samklang. Vi vill inspirera fler att låna influenser från det egna hemmet, och inreda med harmoni i fokus, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum Kök & Bad.

Gemensamt för Vedums nya miljöer är att de präglas av ett sobert lugn, och knyts samman med matchande färg- och materialval. Tidlösa luckor, taktila bänkskivor och mörka träslag återkommer, liksom jordnära nyanser av vitt och grönt.

– Våra nyheter visar att det fungerar fint att kombinera flera olika material och stilar med varandra, så länge det görs på ett genomtänkt sätt. De flesta av oss renoverar ju inte alla rum samtidigt, så det lönar sig ofta att välja design från en aktör med ett stort sortiment som står sig över tid. Tänk inredning som håller i generationer, men som går att uppdatera med nya färger eller luckor i takt med att trender och livet förändras, säger Jenny Andersson.

 

Låt Vedums nyheter inspirera dig till ett enhetligt hem – 5 tips för att lyckas

1. Knyt ihop flera rum med färg
Färgmässigt är det fortfarande jordnära och sobra kulörer som är i fokus just nu. Vedums omtyckta lucka Edit visas i flera nya miljöer, bland annat i kulörerna skogsgrön, dimgrön och i årets nyhet naturvit. De kan användas var för sig eller tillsammans, och blir ett effektfullt sätt att binda ihop flera rum med varandra. En av de nya badrumsmiljöerna har inspirerats av naturen – här matchas Zone i dimgrön med himmelsblå väggar, som hämtat från sommarens vackraste dagar.

 

2. Låt samma träslag gå igen
Mörka träslag är verkligen på tapeten i år. I flera av Vedums miljöer får de jordnära kulörerna sällskap av luckan Molly i valnöt, en elegant kombination som skapar dynamik och som passar lika bra som sittbänk i köket, som dressingroom i sovrummet eller som sideboard i hallen.

 

3. Återanvänd bänkskivan i flera rum – eller som toppskiva på skåp och sittbänkar
Att låta bänkskivan från köket gå igen i flera rum är också ett smart sätt att skapa enhetlighet på. För årets nyheter från Vedum är det laminatbänkskivan Ipanema vit som bidrar till den sammanhängande känslan, och vi hittar den i såväl kök som hall och tvättstuga. Men en bänkskiva har även fler användningsområden – tack vare sina slitstarka egenskaper återkommer Ipanema vit även som toppskiva i vitrinskåpet i köket, på sideboarden i hallen och på sittbänkarna med förvaring i köket och tvättstugan.

 

4. Skapa harmoni med platsbyggd förvaring och likadana luckor
Genom att skräddarsy inredningen efter rummets utformning skapas känslan av platsbyggd förvaring, något som direkt bidrar till ett lugnt och harmoniskt hem. Med Vedums stommar som grund kan du dessutom inreda med matchande luckor i hemmets alla rum!

 

5. Snabb uppgradering med matchande handtag och knoppar
Att byta handtag eller knoppar är ett välanvänt sätt att uppgradera hemmet utan att göra en totalrenovering. Det är även ett av de enklaste knepen för att snabbt skapa en harmonisk helhetskänsla i hemmet. För om du ändå ska byta handtag och knoppar i ett rum – varför inte passa på att göra det i flera? I flera av årets miljöer från Vedum hittar vi handtaget 59006 Akleja cc 128, en tidlös skönhet som gör sig lika bra i barnrummet och hallen som i badrummet och köket. Den subtila kombinationen av brunt läder och elegant krom smälter in fint oavsett kulör på luckorna, och ger samtidigt en klassisk touch till dina skåp och lådor.

 

Här är årets nyheter från Vedum:

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...