Mister York expanderar i Göteborg City

av Admin

Det var för drygt en månad sedan som Mister York offentliggjorde sin kommande etablering vid Stigs Center i Göteborg där man tar över en befintlig snabbmatsrestaurang. Enheten blir den 15:e i ordningen och den andra restaurangen med drive thru-koncept och servering inomhus. Nu står det klart att den snabbväxande hamburgerkedjan öppnar ytterligare en restaurang i Göteborg, nämligen i gamla Ullevi arena.

Expansionen i Sverige fortsätter och nu ska Mister York etablera sig ytterligare i Göteborg. Mister York har aktivt sökt efter ett strategiskt läge i staden som knyter ihop närheten till stadskärnan, bostadsområden med hög tillgänglighet samt möjlighet att kunna stanna enkelt med bil och den befintliga restauranglokalen ligger väldigt bra för att möta samtliga av dessa punkter.

Mister York som tidigare etablerat sig i återbrukade sjöfartscontainrar fortsätter trenden med att utveckla sitt koncept till mer permanenta restauranglokaler och i detta fallet tar man över efter Jureskogs som tidigare bedrivit verksamhet i lokalen som är belägen i gamla Ullevi arena bredvid flera andra restaurangkoncept. Arenan är känd för sina stora fotbollsmatcher och årliga turneringar av Gothia Cup. Etableringen kommer att medföra 30-60 st nya arbetstillfällen som innefattar allt från heltid och deltid till helg och nattjobb.

”Vi ser otroligt mycket fram emot att komma till Göteborg city! Läget i arenan kompletterar vårt vägläge vid Stigs Center längs med E6:an på ett mycket bra sätt. Etableringen innebär även att vi växer oss ännu starkare på västkusten som varit vårt fokus under den senaste tiden. Vi är tacksamma för att fastighetsägaren Higab valde att tro på vårt koncept och som en positiv bidragande faktor till Ullevi arena.” säger Gustav Haglund, VD på Mister York.

“Vi på Higab hälsar Mister York välkomna till Göteborg och Gamla Ullevi! Det blir ett spännande tillskott till arenan och vi ser fram emot ett gott samarbete” säger Anders Thulin, fastighetsförvaltare på Higab.

Öppningsceremonin äger rum 10.00 den 4 oktober och leds av Jan Gondos, distriktschef syd, tillträdande restaurangchef med team samt i sällskap av Albin Bredmar, operativ chef, Gustav Haglund, VD & grundare, Gustav Larsson, Marknadschef & grundare.

Mister York vill på att ändra synen på dagens fast food genom att erbjuda smashburgare på 100% nötfärs som tillagas på beställning med snabb service. Maten som serveras är färskt tillagad och riktar ett större fokus på betoning av kvalitét än vad man vanligtvis associerar traditionell snabbmat med. Man jobbar flitigt med att uppvisa att det är fullt möjligt att få en från grunden tillagad kvalitativ produkt i handen minst lika snabbt som från befintliga snabbmatskedjor och det med en modest prisskillnad.

Fakta:
Placering: I gamla Ullevi arena
Adress: Parkgatan 53A, 411 39 Göteborg.
Premiär: Klockan 10.00 den 4 oktober.
Enhet: Restaurang med sittplaster inomhus samt uteservering.
Fastighetsägare: Higab AB.

Foto: Hans Wretling

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...