Svenska snusare snackar helst snuspolitik med Jimmie Åkesson

av Admin

Svenska snusare: 24 oktober är det Snusets dag. Enligt en färsk undersökning från Snusjournalen vill  44 procent av landets snusare snacka snuspolitik med Jimmie Åkesson (SD). Ett annat populärt sätt att fira är att snusa ett extra fint snus på Snusets dag.

Svenska snusare

Svenska snusare pratar gärna med Jimmie Åkesson

24 oktober är det officiellt Snusets dag. Det är en högtid för att fira det svenska snusets unika historia, hantverk, kultur och framtid. Inför Snusets dag har Snusjournalen frågat snusare i Sverige hur de planerar att fira dagen.

● 30 procent kommer snusa ett extra fint snus. Fem procent kommer fira med andra snusande vänner, medan 20 procent inte bestämt sig för hur de ska fira Snusets dag.
● På frågan vilken partiledare de helst vill snacka snuspolitik med är Jimmie Åkesson populärast (44%), följt av Magdalena Andersson (18%) och Ulf Kristersson (16%). Minst populär i detta sammanhang är Miljöpartiets ena språkrör Per Bolund (1%).
● Landets snusare visar stort intresse för nya miljövänliga alternativ. 61 procent är intresserade av att använda återanvändningsbara dosor som man fyller på genom att köpa sitt snus i refillpåsar.
● Regeringens förslag att minska skatten på traditionellt snus kommer inte få snusarna att överge nikotinportioner. Endast nio procent kan tänka sig att gå från vitt snus/tobaksfritt snus till klassiskt snus om priset sänks.

Så snusar svenskarna 2023
Trots sämre tider håller svenskarna hårt i sin snusdosa. Endast 4 procent ser snuset som en utgiftspost att snåla in på nu. 82 procent av respondenterna har dragit ner på utgifter generellt nu när ekonomin är sämre. Högst upp på besparingslistan står krog- och klubbesök (32%), tätt restaurangbesök (32%) och utlandsresor (31%). Annat man sparar in på är klädinköp (22%), konserter (18%), hemelektronik (13%) och inköp av starksprit (12%). 5 procent sparar in pengar på matinköp men snuset verkar vara en av de sista posterna man sparar in på.

Om Snusjournalen

Snusjournalen testar, undersöker och skriver om allt som rör snus. Här hittar du de senaste nyheterna och fakta bakom det svenska snuset. Snusjournalen drivs av Snusbolaget.se, Sveriges största onlineförsäljare av prillor.

Läs mer

        Läs mer om hur svenskarna snusar enligt Snusrapporten 2023.

        Hela Snusrapporten finns att läsa här.

        Läs mer om Snusets dag, snusets historia och hantverk här.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...