Natalies drömgarderob på liten yta

av Admin

Alla kan få sitt drömhem och oftast bor man redan i det, men ibland krävs det några smarta ideér och en del inspiration för att skapa det. När Natalies familj växte, kände hon att det behövdes mer och smartare förvaring. Genom att rensa bort onödiga saker och optimera ett befintligt förvaringsutrymme, skapade hon en liten, men väldigt praktisk och vacker walk-in garderob.

Före och efter omvandlingen

Garderoben som glömdes bort
Natalie och Jussi köpte sitt radhus 2012 och var då med och planerade husets inredning och rumsindelning. Men inredningen av familjens klädkammare glömdes bort i röran.

– Klädkammaren var ett utrymme som jag inte hann fundera på, utan tiden fick läggas på all annan planering. Entreprenören installerade opraktiska, smala hyllor och en klädstång i garderoben. Jag insåg senare att användningen av utrymmet kunde ha planerats mycket bättre, för att få ut det mesta av det.

Optimerad förvaring på liten yta
Till slut tröttnade Natalie på den opraktiska inredningen i garderoben och bestämde sig för att byta ut den. Det är inget stort utrymme. Golvytan är cirka 2 kvadratmeter och det är 2,3 meter högt i tak. Dessutom finns en ventilationskanal på bakväggen. Natalie behövde därför ett förvaringssystem som gjorde det möjligt att utnyttja varje centimeter på bästa sätt. Med hjälp av en planeringsexpert ritades det upp tre vägghängda lösningar med klick-in systemet, måttanpassat efter Natalies behov och möjligheter.

Vad var viktigt för dig när du designade garderoben?
– Jag behövde ett praktiskt förvaringssystem med smarta funktioner. Det behövdes gott om plats för lådor med kläder som ska vikas, hyllor för skolådor och väskor, samt klädstänger med plats för kläder i olika längder. Det var dessutom viktigt att enkelt kunna ändra om i garderobsinredningen.

– Och det är också viktigt är att det ska vara enkelt att städa. Det gör du genom att hålla golvet fritt. I vår garderob har vi bara den mjuka, härliga mattan på golvet!

– Hos Elfa hittade jag ett perfekt förvaringssystem som kan anpassas både efter utrymmet och mina behov. Det är också estetiskt vackert, vilket är viktigt för mig som inredare. Med Elfas klassiska vita system och tillhörande meshbackar fick vi en förvaringslösning som var både vacker och praktisk.

Dörren blev en del av garderoben
Planeringsexpterten hos Elfa tipsade även Natalie om möjligheten att använda dörren till förvaring och på så vis skapa ännu mer plats. Elfas dörrlösning visade sig vara precis vad hon önskade sig:

– Att använda dörren till förvaring var en ”game changer” för mig. Jag fick mer förvaringsutrymme och mina vardagsrutiner blev smidigare. Den är inte bara praktisk utan ger också en viss lyx i vardagen. Kvällen innan en arbetsdag kan jag samla allt jag behöver så som småsaker och mina accessoarer. Jag visste inte om att det fanns en sådan lösning, så jag är väldigt positivt överraskad.

Vad är det bästa med din nya walk-in garderob?
– Det bästa är att vår förvaring idag är så praktisk och att det är enkelt att hålla reda på allt. Dessutom är lösningen flexibel, vilket gör det lätt att ändra om i takt med att våra behov ändras. Men, för tillfället är allt precis som det ska – luftigt, vackert och allt finns nära till hands. Det är en väldigt stor skillnad, jämfört med hur garderoben såg ut tidigare. Det enda jag undrar över är varför vi inte har träffats tidigare, Elfa och jag!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...