Ännu en mäklare ansluter sig till Bodil

av Admin

I takt med att allt fler familjer får allt svårare att realisera sin husdröm på grund av sämre ekonomiska förutsättningar upptäcker allt fler möjligheten att hyrköpa sitt nästa hem. Rapporter visar att just de familjer med störst preferens för att flytta till hus också har det allra mest utmanande läget när det kommer till kostnadsökningar av olika slag. Att flytta in i sin bostad och hyra den tills det finns utrymme att köpa loss den lockar därför allt fler.

Senaste i raden av mäklare att integrera sitt erbjudande med hyrköp från Bodil är Mäklarringen som nu möjliggjort för sina spekulanter att på ett enkelt och tydligt sätt kunna se vilka tillgängliga bostäder som redan nu går att hyrköpa. En filtrering kan göras för att enbart visa hus som går att hyrköpa och spekulanterna kan sedan hitta sin nästa hem på maklarringen.se. Med hjälp av Bodil kan familjerna sedan ta reda på hur en hyrköpsaffär skulle se ut för det specifika objektet när det kommer till exempelvis hyra och sparande.

”Vi tror att hyrköp är ett perfekt komplement till dagens finansieringsformer och något som kan underlätta för familjer som inte kommit i mål med sitt sparande till kontantinsatsen men är i behov av mer utrymme. Vi ser ett växande behov av alternativa lösningar för att fler familjer ska få bättre möjligheter att hitta ett boende som passar deras livssituation.” Eva Huerta, Operativ Chef Mäklarringen

Mäklarföretaget Mäklarringen och Bodil inleder nu ett långsiktigt samarbete med mål att underlätta för fler familjer att bli husägare. Att integrera hyrköp i mäklarringens digitala bostadssök är ett första viktigt steg för att nå ut till fler med nyheten att man kan flytta in i sin husdröm medan man sparar ihop till sin insats. På så sätt kan fler familjer hitta ett hus redan idag och köpa loss det så snart man kan. Ju mer man sparar varje månad desto snabbare kan man köpa loss huset. Skulle man ångra sig kan man säga upp sitt avtal med 3 månaders varsel, precis som ett vanligt hyresavtal.

”Vi är mycket glada för att Mäklarringen delar vår långsiktiga vision om att underlätta för fler att bli bostadsägare på en minst sagt utmanande marknad. Samarbetet har redan lett fram till en framgångsrik digital integration där spekulanter snabbare kan hitta sitt hem att hyrköpa på maklarringen.se och vi hoppas kunna utveckla fler smarta gemensamma lösningar längre fram.” Johan Lanner, CFO och medgrundare Bodil

För att göra det så enkelt som möjligt att nå sitt mål att köpa loss huset tar Bodil tillsammans med varje kund fram en individuell sparplan utifrån hur mycket man vill spara varje månad och hur snabbt man vill komma i mål. Att hyrköpa innebär att man undviker räntebärande skuldsättning fram till dess att man är redo att köpa loss bostaden och dessutom delar Bodil med sig av bostadens värdeutveckling baserat på hur mycket man har sparat.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...