Fristads avslöjar sitt nästa steg inom cirkulära arbetskläder på internationella mässan A+A

av Admin

Fristads kommer att avslöja nästa steg i sitt arbete för att göra arbetskläder mer miljömässigt hållbara på mässan A+A som hålls i Düsseldorf i oktober. Företaget kommer också att presentera sina senaste produktnyheter på mässan, bland annat ett helt nytt koncept för arbetskläder i industrisegmentet.  

Den 24-27 oktober samlas branschen för arbetarskydd på mässan A+A i Düsseldorf och den svenska arbetsklädestillverkaren Fristads kommer att finnas på plats för att visa upp sina senaste nyheter och presentera sitt nästa drag inom cirkulära arbetskläder.

– A+A är ett mycket viktigt event för oss som företag och ger oss möjlighet att presentera vårt erbjudande för en större publik i Europa. Det är också en möjlighet att träffa andra aktörer inom branschen som vill inta en ledande position inom hållbarhet, precis som vi, säger Petra Öberg Gustafsson, VD för Fristads.

Global mall för cirkulär klädproduktion
I september presenterade Fristads sin nya globala infrastruktur för återvinning, bland annat en certifierad återvinningsprocess som gör det möjligt att spåra återvunna, cirkulära råmaterial. Lösningen har tagits fram av Fristads Benelux-kontor, som har legat i framkant med att utveckla framgångsrika cirkulära lösningar tillsammans med flera av sina stora kunder. Nu kommer den holländska modellen att användas som en mall för att implementera och skala upp återvinning på alla Fristads marknader. På A+A kommer Fristads att visa upp den nya återvinningsprocessen och avslöja sina planer för att uppnå cirkularitet inom produktionen av arbetskläder.

– Vi har arbetat med att minska miljöpåverkan från vår produktion i flera år men vi inser också att det finns ett behov av innovativa cirkulära lösningar för uttjänta plagg. Vår nya återvinningsprocess bidrar till att lösa den biten av pusslet och säkerställer att vi behåller vår ledande position när det gäller hållbarhet inom arbetsklädesbranschen, säger Anne Nilsson, Director of Marketing and Sustainability på Fristads.

Genom den nya återvinningsprocessen kommer Fristads att minimera avfall, minska användningen av nya råmaterial och bidra till att sluta cirkeln på sin produktion. Det gör också Fristads väl positionerat att möta kraven i den kommande lagstiftningen om utökat producentansvar för kläder.

Nytt koncept för industri
Tidigare i år lanserade Fristads en ny uppsättning stilkoncept, rotade i den skandinaviska naturen. Koncepten består av kollektioner inom bygg & anläggning, varselklädsel samt service & industri och är baserade på företagets mest populära arbetsbyxor som har kombinerats med matchande överdelar och jackor för att göra det lättare för kunden att hitta sin stil på jobbet. Som en hyllning till Fristads svenska arv bär koncepten namnen på svenska naturreservat, från Tyresta i Mellansverige till Haverdal på Västkusten och Trofta i söder. I samband med mässan A+A kommer Fristads att förhandslansera ett nytt koncept för industrisegmentet, särskilt framtaget för att möta efterfrågan från kunder i Europa. Konceptet består av lättprofilerade plagg med en ren design och modern passform.

 

Hållpunkter för Fristads på A+A
Fristads kommer att ställa ut i hall 15, plats H39. Det övergripande temat i montern kommer att vara Fristads arbete för att minska företagets miljöavtryck, till exempel genom att tillverka produkter med ett lägre miljöavtryck med miljövarudeklarationen EPD som verktyg. Dessutom kommer Fristads att avslöja sitt nästa steg inom cirkulär produktion av arbetskläder. Produkter som kommer att presenteras på mässan är bland annat plagg i Fristads stilkoncept Haverdal, Alnaryd, Tyresta, Skarup, Stiby och Trofta samt ett helt nytt koncept för arbetskläder för användare i industrisegmentet. Utöver det kommer viktiga komplement till Fristads multinormsortiment för elektriker att presenteras.

Onsdagen den 25 oktober kl 10:30 CET kommer Fristads att arrangera ett pressevent i montern. Om du är intresserad av att delta, registrera dig här. Klockan 14:00 CET kommer priset ”Klimaretter Award”, som har instiftats av den tyska tidningen Deutsches Handwerksblatt tillsammans med Fristads, att delas ut i montern. De senaste månaderna har hantverksföretag från hela Tyskland kunnat tävla med spännande hållbarhetsprojekt som de har implementerat i sin verksamhet. Tillsammans med Deutsches Handwerksblatt, gör vi hållbarhetsarbetet i hantverksföretag synliga, med tanke på att hantverkssektorn också är en viktig faktor när det gäller att implementera politiska hållbarhetsmål.

Under mässans sista dag, 27 oktober kl 11:00 CET, har Fristads Product Director Lena Bay blivit utvald till att tala under Trend Forum, som arrangeras av A+A. Temat för föreläsningen kommer att vara Fristads arbete med att utveckla världens första miljövarudeklaration för kläder, EPD. För mer information om Trend Forum, klicka här.

Varje dag under mässan kommer Fristads plagg att synas på A+A:s Fashion show i hall 15, plats H03 (via östra entrén). Läs mer om modeshowen här.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...