GROHE inleder samarbete med Yrkes-SM i Karlstad

av Admin

För att bidra till unga installatörers utveckling inleder GROHE ett samarbete med Yrkes-SM i Karlstad. Detta är en viktig pusselbit i det större initiativet GROHE GIVE vars syfte är att rusta installatörer inför framtiden genom kunskap och träning. Evenemanget går av stapeln på Tingvalla Sportcenter den 23–25 april 2024.

 

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att exponera och öka intresset för yrkesutbildningar både på gymnasial- och eftergymnasial nivå, men också för vuxna som vill sadla om eller vidareutbilda sig. Under nästa år arrangeras eventet i samarbete med Karlstads Kommun och Region Värmland och under tre dagar erbjuds besökare att träffa företag och se när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln i en rad olika yrkeskategorier.

– Ingen kunde varit gladare än jag att Yrkes-SM äntligen kommit till Karlstad. Det är den ultimata mötesplatsen för yngre att knyta värdefulla kontakter inför arbetslivet, men också en optimal möjlighet för de som är intresserande av en vuxenutbildning. Alla som kan borde ta sig tiden att komma förbi – från föräldrar, jobbsökande till lokala företagare. Jag hoppas på en folkfest och spännande tävlingar, säger Jan Johansson, Projektledare Yrkes-SM Karlstad.

När GROHE inleder samarbetet och partnerskapet med Yrkes-SM ligger fokus på möten och interaktion med framtidens installatörer.

­– Idag råder det stor brist på installatörer inom VVS-branschen. Därför känns det väldigt kul att vi kan bygga broar mellan studenter och företag, precis som vi ämnar göra med GROHE GIVE. För oss är det viktigt att lyssna på vad dagens unga tycker och tänker. Det stora målet är självklart att fler ska vilja fullfölja en karriär inom sanitetsindustrin, säger Christina Holmberg, Leader, Marketing LIXIL EMENA.

Läs mer om Yrkes-SM i Karlstad här och hitta mer information om GROHE GIVE här.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...