Elfas förvaringsexpert: ELLE-Carolines lilla walk-in closet i sovrummet

av Admin

Du kanske har upplevt känslan att ha ”a closet full of clothes, and nothing to wear”? Det är förstås en känsla som snarare handlar om brist på inspiration än om verkligheten. Men när man går runt och tittar i fina butiker är det sällan svårt att bli inspirerad. Mycket av det beror på exponering och hur kläderna presenteras. Så vad sägs om att försöka få till den där boutiquekänslan hemma?

Skapa en garderob som inte bara är för förvaring utan också kan vara en oas för inspiration. En underbar plats att få börja dagen på, som både ger en visuell påfyllning och samtidigt är praktisk och välfungerande. I sovrummet har Caroline låtit bygga en liten walk-in-closet i form av två glasväggar som avgränsar en del av rummet och sträcker sig från golv till tak.

Caroline jobbar som journalist och textförfattare för modemagasinet ELLE. Hon bor i en 57 kvadratmeter stor lägenhet på Grünerløkka i Oslo.

En förkärlek för estetik och inredning
Den 57 kvadratmeter stora lägenheten är eklektiskt inredd och vittnar om en förkärlek för estetik och inredning.

Liten walk-in-closet i sovrummet
I sovrummet har hon låtit bygga en liten walk-in-closet i form av två glasväggar som avgränsar en del av rummet och sträcker sig från golv till tak. Det var den här garderoben som var i behov av en uppdatering och ett system som kunde optimera utrymmet och förvaringen.

Det var framförallt ett behov som stod i fokus:
– Min stora svaghet är skor och därför var jag i stort behov av en garderobslösning som kunde rymma denna ständigt växande kollektion. Och gärna på ett inbjudande sätt också. Jag ser ofta på garderoben som en sorts arkiv där kläderna både förvaras och bevaras, och jag var inspirerad av bokhyllor när jag skulle skapa den perfekta skohyllan, berättar Caroline.

Med tre meter i takhöjd var det naturligt att utgå från höjden och bygga systemet så att hela utrymmet utnyttjades på bästa sätt. Caroline bokade in ett planeringsmöte med Elfa och baserat på måtten i garderoben kunde en av Elfas förvaringsexperter utforma det mest effektiva systemet åt henne.

Förvaringsexperten kom också med förslag på ytterligare smarta lösningar. Till exempel en hylla mellan den övre och nedre garderobsstången att förvara väskor på.

Garderoben som en del av inredningen
Caroline bestämde sig för Elfas Décor-serie som är designad för att smälta in i den övriga inredningen. Hon hade också med sig en moodboard till Elfa med bilder från butiker och garderober som hon gillade och förvaringsexperten kunde använda som inspiration. – Garderoben känns mycket mer strukturerad och luftig med det nya systemet. Nu trivs jag ännu bättre här inne. För mig är det viktigt att det är ordning i garderoben och jag är mån om att ta hand om mina saker. Och med det här systemet är det lättare än någonsin.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...