Swerock tecknar betongavtal med fokus på klimatet

av Admin

Swerock har nyligen tecknat ett tre-årigt avtal med byggbolaget Thage i Skåne AB om att bli deras leverantör av betong. Tillsammans vill företagen bidra till en minskad klimatpåverkan inom byggbranschen.

Kontraktet gäller från årsskiftet 2023/2024 och fram till slutet av 2026. Under den perioden är Swerock leverantör av fabriksbetong till Thages alla byggprojekt, där betongen kan användas till allt från silos till skolor och bostäder. Målsättningen är att ECO-Betong ska användas i så stor utsträckning som möjligt utifrån aktuellt användningsområde.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bli leverantör till Thage och ser fram emot att kunna bidra med vår kompetens inom betongproduktion. När vi kommer in tidigt i ett projekt kan vi bidra med mer kunskap och säkerställa en smidig process, säger Mats Olsson, säljare på Swerock.

Både Swerock och Thage har målet att medverka till både ett bättre samhälle och minska utsläppen av koldioxid. Det sker bland annat genom användning av betong med lägre klimatbelastning.

– Vi ställer krav på leverantören att minska utsläppen av koldioxid, i detta fall genom ECO-Betong och genom att använda elhybridpumpar i de projekt där det är lämpligt, säger Johan Green, ramavtalsansvarig på Thage.

I ECO-Betong ersätts cement med alternativa bindemedel som Merit, en biprodukt från stålindustrin. Det minskar utsläppen av koldioxid med upp till 50 procent jämfört med traditionell betong.

Swerocks elhybridpumpar finns i hela landet och drivs med el istället för diesel på arbetsplatsen. Förutom att de är tysta och bidrar till en trevligare arbetsmiljö, ger de noll utsläpp av växthusgaser. Swerock har även flera eldrivna betongbilar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...