En av årets glöggtoppar: Fusion.008.Seaberry Glögg

av Admin

En av årets glöggtoppar: Norrbottens Destilleri är Sveriges nordligaste och sedan deras start 2019 har magasinet Livets Goda imponerats av deras ginsorter, men även vodka och akvavit som alla håller hög klass. Sedan några år tillbaka innehåller deras repertoar även glögg, och den 18:e oktober återlanserades deras Seaberry-glögg på Systembolaget och LivetsGoda.se lyfter fram den som en av årets absolut bästa glögg.

Glöggen, som ursprungligen är skapad för att drickas kall även om den fungerar lika bra varm som i cocktails, har fått sin smak från havtorn och jalapeño, tillsammans med en dos klassiska julkryddor – allt ekologiskt och naturligt. Resultatet är imponerande!

skriver Livets Goda om Fusion.008.Seaberry Glögg

Vitaminbomben havtorn och jalapeño tillsammans med klassiska julkryddor, det är på pappret lika underbart galet som det låter. Eller inte… Med facit i buteljerad hand så har Norrbottens Destilleri skapat något alldeles speciellt och unikt: ett välstrukturerat, sammansatt glöggkaos som är inte bara svårt, utan omöjligt att motstå. Den sötsirliga lågan har bra flow och kladdar inte. Julkryddorna med sådant som kanel och kardemumma, russin, apelsinskal och mandel finns där och den chilidragna kryddan sätter glöggens, och våra själar i brand. Briljant!

Destilleriet själva säger att glöggen skapats för att intas kall. Även om vi instämmer att den är väldigt bra i det stadiet, så är det som varm serverad utomhus (eller inomhus…) innan vi kliver in (eller ut…) i ”stugan” för middag eller jullunch som den sätter sig som bäst. Vilket som, det är faktiskt en lysande glögg, en av årets bästa.

94 poäng

Fusion.008.Seaberry Glögg
Nr 51566 (750 ml) 15%, 299 kr
Norrbotten, Sverige

En av årets glöggtoppar – Fusion.008.Seaberry beställer du via Systembolaget här

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...