Ny affär till Smidmek när Skanska bygger bostäder i Upplands Väsby

av Admin

Smidmek har fått uppdraget att uppföra stommen när Skanska bygger bostäder i området Hasselnöten i Upplands Väsby. Det är första gången bolagen samarbetar i Smidmeks Region öst.

Smidmek är en del av Peab Byggsystem och en av de marknadsledande aktörerna inom projektering, leverans och montage av prefabricerade stommar.

Nu har Smidmek slutit avtal med Skanska om att uppföra stommen till två nya bostadshus i det nya området Hasselnöten i Upplands Väsby. Sammanlagt 63 hyreslägenheter ska stå klara våren 2026.
– Det blir ett punkthus på åtta våningar och ett lamellhus på sex våningar med tillhörande garage, säger Ömer Yilmaz, avdelningschef på Smidmek.

Smidmek har sitt ursprung i Eslöv i Skåne, men expanderade till Stockholm och Mälardalen 2020 och bildade då Region öst.

– Projektet är extra spännande eftersom det är första gången vi sluter avtal med Skanska i den här regionen, säger Ömer Yilmaz.

Byggnadernas bruttoyta kommer att bli cirka 9 500 kvadratmeter varav 2 500 utgörs av garage. Elementen som monteras är plattbärlag, håldäck, massiva innerväggar och mindre stålelement med tegelfasader och balkonger. Smidmeks systerbolag K-system och Byggelement projekterar respektive levererar majoriteten av produkterna.

– Samarbetet mellan bolagen går väldigt smidigt och Skanska har ett stort fokus på projektet, säger Ömer Yilmaz.

Hela branschen påverkas av inbromsningen av ekonomin, men för Smidmek fortsätter avtalen att rulla in.
– Vi fick nyligen in det stora rekordprojektet Persikan med drygt 150 lägenheter, affärslokaler och skolbyggnader på Södermalm i Stockholm, så vi ser optimistiskt på framtiden, säger Ömer Yilmaz.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...