Logicenters bygger sitt fjärde logistikcenter i Birkala – grundstenen lagd i ministers närvaro

av Admin

Logicenters utvecklar ett nytt logistikcenter till Dachser Finland i Birkala. Byggnationen har nu startat och fastigheten kommer att färdigställas i början av 2025. Grundstensceremonin hölls den 25 mars på byggarbetsplatsen.

En 5 100 m² stor terminal kommer att byggas på en 21 800 m² tomt, vars grundsten lades i Birkala under måndagen. Evenemanget innehöll tal från arbetsminister Arto Satonen, borgmästare i Birkala kommun Marko Jarva, CEO för Dachser Finland European Logistics Tuomas Leimio, Project Director för SSA Rakennus Oy Joni Alatyppö och Commercial
Director på Logicenters Jarkko Äikää.

Fastigheten som är under utveckling ligger nära Tammerfors-Birkala flygplats. Lokalen kommer att fungera som Dachsers andra logistikcenter i Finland och som en hubb för internationell trafik, för att erbjuda en ännu mer omfattande tjänstemodell till en bredare kundbas i Birkaland och övriga Finland.

”Birkala är en av Finlands viktigaste logistiknav och vi är mycket glada över att kunna erbjuda nya moderna logistikfaciliteter i området igen. Logicenters har redan tre tidigare logistikcenter i Birkala och vi ser detta som en strategiskt viktig plats för oss att verka i även i framtiden”, säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters.

Projektet är en del av Logicenters strategi att stödja utvecklingen av sina kunders verksamhet. Platsen nära Tammerfors-Birkala flygplats erbjuder utmärkta förutsättningar för logistik och är optimal för att effektivisera Dachsers verksamhet.

”Vår investering i Tammerfors-Birkala flygplats innebär mer än bara fysisk expansion. Det är bevis på att med tro, engagemang och samarbete kan vi hitta lösningar som ger gemensamt gott. Dessa investeringar och logistiklösningar, som utvecklats tillsammans med Logicenters och SSA, kommer att förbättra tillgängligheten och konkurrenskraften i Birkaland, främja Finlands försörjningstrygghet och skapa nödvändiga arbetstillfällen. I den rådande ekonomiska situationen speglar vår investering också Dachsers kärnvärden: modet att investera i framtiden, förmågan till innovation och en stark tro på lokalt entreprenörskap”, säger Tuomas Leimio, CEO på Dachser Finland European Logistics.

Terminalen strävar efter en BREEAM Very Good miljöcertifiering. Framöver kommer anläggningen att värmas upp med geotermisk värme och solpaneler kommer att installeras på taket för att förse verksamheten med förnybar energi.

Logicenters är kända för sina moderna och hållbara logistikfastigheter. Företaget har 22 anläggningar i Finland, antingen färdigställda eller under byggnation. De flesta fastigheterna ligger i södra Finland och de mest kända inkluderar Finnish Design Shops logistikcenter i Åbo, Tokmannis distributionscenter i Mäntsälä och DB Schenkers logistikcenter i Nurmijärvi.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...