Teodor Hidén ny vd på Moelven Component AB

av Admin

Nyligen blev det klart att Teodor Hidén, 30 år, blir ny vd på Moelven Component AB och efterträder Joe Blochel som går i pension. Han tillträder rollen i slutet av mars.

– Det känns hedrande och som en spännande möjlighet att komma tillbaka till och utvecklas i en bransch jag verkligen brinner för. Jag ser fram emot att lära känna de nya kollegorna på både Component och i koncernen, säger Hidén.

Rötter inom värmländskt jord- och skogsbruk

Hidén är civilingenjör och bosatt i Edane med en bred erfarenhet från bland annat sågverk, massa- och tillverkningsindustri. Han är även råvaruproducent som självverksam i egen skog. Under ett par år arbetade han i en bred roll på AB Hilmer Andersson och idag jobbar han som chef för produktionsteknik och underhåll på Swegon i Arvika och ingår där i fabrikens ledningsgrupp.

Efter ett högt antal kvalificerade sökanden blev det Hidén som får ta över ledartröjan på Moelven Component AB.

– Det är en jättespännande rekrytering. Teodor kommer tillföra mycket ny och ungdomlig energi till organisationen. Han är en person med en genuin teknisk bakgrund och erfarenhet och vi ser mycket fram emot att få honom på plats, säger Peter Rockedahl, teknisk direktör på division Timber i Moelven.

Hidén efterträder Joe Blochel som går i pension efter cirka 30 år i bolaget varav 18 år som vd.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...