Fräscha upp hemma på semestern

av Admin

Covid-19 präglar fortfarande mångas vardag och de vanliga resorna som man kanske gör på sommaren kanske uteblir.  Varför inte använda semestern till att fixa lite hemma?

Kanske behöver köket en uppfräschning eller längtar du efter ett mer avkopplande vardagsrum och en trevligare omgivning där du kan tanka energi. Passa på att köpa tapeterna direkt online, så kan du i lugn och ro välja tapeter och klicka hem dem.

Artikeln är i samarbete med Borås Tapeter

Ingenting är lika effektivt som tapeter när man vill göra om hemma. Även om du inte har tapetserat innan så är det är inte svårt att tapetsera om man läser på lite innan och idag finns det dessutom många tapeter som lätta att sätta upp. Tapeter som är icke-vävda (non-woven) är styvare och därför enklare att få på plats jämfört med traditionella tapeter. Är det istället limningen som oroar dig kan du välja en QuickUp- eller EasyUP-tapet. Då kan du limma direkt på väggen och slipper kladdiga våder som fastnar överallt.

Det kan vara svårt att föreställa sig hur tapeten ser ut i ett helt rum när du tittar på tapetproverna. Innan du köper tapeter är det därför smart att se hur tapeten kommer se ut med hjälp av en app. Här kan du välja rätt mönster och färger och enkelt se hur tapeten gör sig i ett rum. Boråstapeter har utvecklat en smart gratisapp som gör det möjligt att se deras snygga tapeter på plats. Eftersom tapeter inte alltid ser likadana ut på väggarna som man hade tänkt sig är det smart att få en helhetsbild innan du sätter igång med arbetet. Tänk på att det är bäst att följa färglära för att få rätt känsla i hemmet. Röda nyanser är energigivande, blå och grönt är avslappnande och gult är uppiggande. Beige, grått och vitt är neutralt. Färgerna påverkar oss mer än vad man tror.

Känns det ändå lite skrämmande att börja tapetsera, var lugn. Det finns tydliga instruktionsvideos på nätet och bara man gör alla steg i rätt ordning och är noggrann kommer det lösa sig. Underarbetet är A och O för att uppnå bästa resultat med din tapetsering. Innan du sätter upp din nya tapet så finns det en del saker att tänka på och det kan även skilja sig beroende på vilket underlag du ska tapetsera på.

Innan du sätter upp din nya tapet kan du behöva spackla och slipa vid behov, så slipper du gå och irritera dig på skavanker i efterhand. Grundregeln är att underlaget alltid ska vara torrt, jämnt och väl förankrat när du påbörjar din tapetsering.

Vilka verktyg behöver man då när man ska tapetsera? Några saker som kan vara bra att ha för att underlätta är

  • Tvättsvamp
  • Pensel
  • Vattenpass eller lod
  • Tapetverktyg
  • Sax
  • Roller
  • Tapetkniv

Så ta det bara lugnt och ge ditt hem lite kärlek i sommar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...