Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i samarbete med Svea Solar: Solceller i hemmet ska minska medarbetarnas klimatavtryck

av Admin

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings anställda får nu, genom ett samarbete med Svea Solar, möjlighet att installera solceller och elbilsladdare i hemmet till en reducerad kostnad. Satsningen ska underlätta för fler att göra miljömedvetna val i hemmet och bidra till en mer hållbar utveckling

– Nu kan våra medarbetare ännu lättare göra val som är bra för både plånboken och planeten. Samarbetet med Svea Solar ligger helt i linje med vår strategi att vara det mest hållbara mäklarföretaget, säger Per Sangrud, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har nära 1 000 medarbetare över hela landet som nu får möjlighet att installera solceller och elbilsladdare i hemmet till en reducerad kostnad. Satsningen är ett samarbete med Svea Solar som lanserades den 7 juni och gäller vid såväl köp som leasing av produkter i företagets hela sortiment.

– Vi vill ge våra medarbetare chansen att agera på ett hållbart sätt, både på och utanför arbetet. Tillsammans med Svea Solar stärker vi även vår position som attraktiv arbetsgivare för att kunna rekrytera fler duktiga fastighetsmäklare, säger Fredrik Moser, HR-chef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Enligt siffror från branschorganisationen Svensk Solenergi anslöts 23 200 nya solcellsanläggningar i Sverige under årets första kvartal. En ökning med 160 procent jämfört med samma period förra året. Samtliga av Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings medarbetare har erbjudits att installera solceller och elbilsladdare till ett reducerat pris och intresset har varit mycket stort.

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings hållbarhetsarbete
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling stöder FN:s globala mål för en hållbar utveckling och Agenda 2030. Tre av de 17 målen är särskilt relevanta för en hållbar och ansvarsfull fastighetsförmedling: Hållbara städer och samhällen, Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt och bekämpa klimatförändringarna. Här kan du läsa mer.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...