Ny coffee table-bok bjuder in arkitekter till en värld av designfrihet

av Admin

Med en ny coffee table-bok bjuder Rockpanel in arkitekter och entreprenörer till en värld av möjligheter med sina fasadlösningar. Matias Testart, Business Manager på Rockpanel Sverige, vill med boken informera om fasadskivor som en lösning till byggbranschen som ger enorm designfrihet – samtidigt som den är tålig, funktionell och bidrar till den gröna omställningen.

Bild: Bland de många projekt som presenteras i Rockpanels nya coffee table-bok, ”Freedom of Design”, hittar man det prisbelönta studentbostadsprojektet BaseCamp i Danmark. Byggnaden är klädd med fasadskivor i trälook som både ger ett autentiskt utseende och kräver minimalt underhåll.

Rockpanel, tillverkare av fasadlösningar, är just nu aktuell med sin nya coffee table-bok ”Freedom of Design”.

Spridd över nästan 120 sidor ger den nya publikationen en unik fotografisk inblick i referensprojekt från hela Europa där Rockpanels fasadlösningar har använts. Bland annat i samband med det prisbelönta projektet Basecamp i Lyngby samt det karakteristiska köpcentret Merry Hill i England.

– När vi ger ut en sådan bok är det delvis för att vi är stolta över att våra produkter och lösningar bidrar till att definiera så många nybyggnads- och renoveringsprojekt i hela Europa. Samtidigt är det ett uttryck för vår önskan att bjuda in arkitekter och entreprenörer till en värld där de får mer kunskap om de många fördelarna med just våra fasadlösningar, säger Matias Testart och fortsätter:

– Vi vill visa att man med Rockpanel är garanterad lösningar som ger en stor designfrihet samtidigt som de är funktionella, tåliga och bidrar till den gröna omställningen.

Kreativ frihet som centralpunkt

Matias Testart påpekar att Rockpanel-sortimentet består av en stor variation av designmöjligheter, vilket i stor utsträckning ger arkitekterna fria händer när de ska få fasaderna att samspela med moderna arkitektoniska trender som organiska former, mönster och färgblandningar.

– Flexibiliteten i våra lösningar är definitivt den största styrkan och fördelen. Det ger möjlighet att skapa helt unika uttryck, oavsett om det finns önskemål om blanka eller matta ytor i olika nyanser. Dessutom kan våra skivor fräsas, böjas, perforeras och anpassas i storlek efter behov, så att de passar visionen för den slutliga designen, säger Matias Testart.

Vill vara den kompletta rådgivaren

Utgivningen av den nya coffee table-boken ska också ses i ljuset av Rockpanels uttalade ambition att positionera sig som den kompletta rådgivaren – särskilt för arkitekterna.

Förutom att ge råd om funktionalitet och användning av Rockpanels lösningar och bidra med inspiration innebär det, enligt Matias Testart, också att ge arkitekterna de bästa förutsättningarna för att kunna specificera och analysera påverkan på nybyggnaders samlade klimatpåverkan.

– Vi har ett nära samarbete med arkitekter över hela landet och de ska alltid kunna vända sig till oss för rådgivning om hur estetik och hållbarhet kan samverka. Att vara den kompletta rådgivaren kräver att vi kan bidra med kunskap inom alla aspekter, säger Matias Testart.

Han berättar att Rockpanel driver återvinningsprogrammet Rockcycle, där produkter tas tillbaka och återanvänds för att producera nya stenullprodukter. Dessutom består upp till 50 procent av Rockpanels fasadbeklädnad av återvunnet material.

– Resultatet är ett unikt byggmaterial som är brandsäkert, underhållsfritt och fullt återvinningsbart – samtidigt som det kan användas i vackra designlösningar. Och det är kärnan i vår nya bok, avslutar Matias Testart.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...