Välj rätt typ av kylskåp

av Admin

Det kanske låter enkelt att välja rätt kylskåp. Men det är faktiskt en hel del faktorer som spelar in då du ska välja ett. Bland annat är det saker som hur stort hushåll du har, hur mycket du behöver yla samtidigt samt hur stor plats du har i köket. Idag finns det många varianter av kylskåp, stora som små och en del med flashiga funktioner. 

Artikeln är i samarbete med whiteaway

Fristående kylskåp

Ett fristående kylskåp är ganska vanligt att man har och då kombinerar det med att ha en likadan frys bredvid. Klicka här och hitta mer information om kylskåp. Fristående kylskåp och frysar har ofta mått på mellan 160–200 cm. om du har båda delar tar de plats på bredden och passar bäst i rymliga kök.

Kombinerad kyl och frys

En vanlig lösning i det mindre köket är att ha en enhet med både kyl och frys. Den tar liten plats, men samtidigt så får man inte plats med mycket varor i vare sig kylen eller frysen. En del kylskåp kan dessutom komma med endast ett frysfack. Då är det nästan ett måste att även ha en frysbox på annat ställe om det är möjligt att ha det.

Fler varianter av kylskåp

Ett integrerat kylskåp byggs helt enkelt in i den inredning man har. Ofta har man dörrar eller annat framför som matchar skåp och annat i köket. Även frysar kan man göra på detta sätt. Det finns även kylar som kallas för side-by side eller kombinationsskåp där man har dubbeldörrar eller att frys och kyl är placerade sida vid sida. Andra varianter av kylskåp är minikylskåp som passar bra i sommarstugan eller i garaget. Det finns även kylskåp som drivs med gasol så väl som det finns kylskåp som drivs via en usb-port. Dessa typer av kylskåp är inte ovanligt att ha med i husbilen, husvagnen och liknande.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...