Så får du fler leads för renovering

av Admin

Marknadsföring är en del av att driva ett framgångsrikt företag. Särskilt för nya eller mindre företag kan det vara svårt att knyta till sig kunder och idag räcker det inte särskilt långt att låta säljare ringa upp människor på måfå, eller annonsera på webbplatser utan att veta om dess besökare ens är intresserade av vad ditt företag erbjuder. 

Eftersom de flesta idag själva söker upp den information som man är intresserad av via nätet så är det viktigt att företag som är verksamma inom renovering och hantverksarbete dyker upp precis där potentiella kunder söker efter deras tjänster. Det är där leadsgenerering kommer in i bilden.

Här ska vi förklara närmare vad det är och hur du kan använda dig av det för få fler nya kunder till ditt företag.

Artikeln är i samarbete med Visibility

En potentiell kund är ett lead

 

I sammanhanget kallas en person som via någon kanal på nätet (hemsida, blogg, sociala medier o.s.v.) aktivt söker, eller på annat sätt visar intresse för en tjänst som ditt företag tillhandhåller, för ett lead. Det som kallas för leadsgenerering syftar således till att med olika verktyg se till att just ditt företag dyker upp i de kanaler och i de sammanhang där personen är.

Låt oss ta ett exempel:

En person är ute efter att anlita en firma som kan utföra ett betongarbete. Personen vill på ett enkelt sätt kunna ansöka om offerter från flera olika aktörer som sysslar med betongarbete och söker därför efter det via Google. Bland sökresultaten dyker sajten Betongarbeten.nu upp.

Nu kommer personen gå vidare och använda tjänsten och därmed exponeras för de företag som finns anslutna. Betongarbeten.nu genererar med andra ord leads till de anslutna företagen, eftersom personen självmant sökt upp dem, snarare än tvärtom.

Personen vill ha informationen från företagen och är därför redan från början positivt inställd till att bli en kund.

Denna typ av marknadsföring innebär en mer naturlig och ömsesidig kontakt mellan potentiell kund och företag och har i allt större utsträckning blivit normen för hur företag synliggörs idag.

Låt proffs sköta den digitala marknadsföringen åt dig

Att dyka upp i de rätta kanalerna och de rätta sammanhangen för att hitta de där nya kunderna är dock en mindre vetenskap. Idag styrs merparten av all internettrafik via Google, som prioriterar de sidor som dyker upp efter en mängd olika kriterier. Det räcker alltså inte med att du skapar en hemsida för ditt företag och sedan hoppas att folk ska hitta dit.

För att människor ska hitta till ditt företag behöver du ha stor kunskap om hur du skriver texter som prioriteras av Googles algoritmer, såväl som i vilka sammanhang du ska synas för att få störst möjliga exponering för leads.

Allt fler företag väljer därför idag att helt enkelt anlita professionella företag inom leadsgenerering som sköter den biten åt dem.

Hur får renoveringsfirmor kontakt med nya kunder?

För företag som är verksamma inom renoveringsarbete finns det oftast mängder med potentiella nya kunder och dessutom möjlighet att knyta långvariga kontakter.

Samtidigt råder stor konkurrens inom branschen. I och med väl utvecklade tjänster på nätet har människor idag större möjligheter än någonsin tidigare att söka upp och jämföra företag mot varandra. Alla är ute efter den bästa kombinationen av pris, kvalitet och tillgänglighet.

Om en person exempelvis vill ha hjälp med fasadmålning av villan inför sommarmånaderna, så är chanserna stora att offertförfrågningstjänster som Hittamålare.nu eller Måleriarbeten.se kommer att användas.

Frågan om hur renoveringsfirmor får kontakt med nya kunder måste alltså vändas på för att förstå hur dagens marknadsföring fungerar. Det handlar snarare om hur du kan se till att ditt företag syns när kunderna vill ha hjälp med tjänsten du erbjuder.

Fler sajter som genererar leads inom renoveringsarbete

Just offertförfrågningstjänster har visat sig vara ett framgångsrikt sätt för företag inom olika typer av renoverings- och hantverksarbete att få nya leads. Därför vill vi uppmärksamma några av de mest populära tjänsterna där företag kan ansluta sig och knyta kundkontakter bland privatpersoner, företag och föreningar.

För företag som är verksamma inom rivningsarbeten finns mängder med möjligheter till leads via Rivningsarbeten.nu, då många människor saknar resurser och kunskaper att utföra rivningsjobb och sanering på ett fackmannamässigt och miljövänligt sätt.

För större (eller mindre) VVS-arbeten anlitar också ofta människor yrkesprofessionella, inte sällan genom offertförfrågningstjänsterna på Vvsarbeten.nu eller Ventilation.nu.

Vår- och sommarmånaderna är de bästa säsongerna för fasadarbete och takläggning. Då passar många husägare och bostadsrättsföreningar på att anlita företag genom Fasadarbeten.se och Takläggning.nu.

För företag som utför renoveringsarbete, nybyggnation, underhåll eller annat som har med trappor att göra finns det leads att få genom Trapparbeten.se, och för fönstermontörer knyts kundkontakter lätt genom Fönsterarbeten.se.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...