Panattoni går in på den danska marknaden

av Admin

Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, expanderar ytterligare i Norden efter att företaget 2021 gjort framgångsrik entré på den svenska marknaden. Nu ska ett team tillsättas även i Danmark med Jacob Widahl som VD.     

Bild: Jacob Widahl.

Panattoni är en av världens största utvecklare av logistik- och industrifastigheter. Efter en snabb och handlingskraftig start på den svenska marknaden som inneburit stora markförvärv, en tillsatt organisation och flertalet godkända bygglov samt byggstarter runt om i landet riktas nu fokus mot Danmark.

-Den svenska fastighetsmarknaden för logistik är den enskilt största marknaden i Norden och också varför vi valt att etablerat oss här först. De flesta av våra kunder ser dock hela Norden som en gemensam marknad och därför är det viktigt att vi även har en närvaro lokalt i Danmark, för att kunna erbjuda en helhet, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

I Danmark är efterfrågan på moderna industri- och logistikfastigheter hög och i fjol omsatte branschen 15 miljarder DKK, vilket är en rejäl ökning från året innan. Jacob Widahl som tidigare varit på Colliers, kommer att gå in som VD och starta upp Panattonis verksamhet i Danmark.

-Jag ser fram emot att driva och vara delaktig i expansionen av Panattoni. Att företaget är privatägt gör det agilt med korta beslutsprocesser. Det är ett väldigt proaktivt företag i kombination med stor expertis på industriell utveckling vilket gör oss konkurrenskraftiga.

Några av världens största varumärken är redan kunder till Panattoni och det gör det såklart extra spännande, säger Jacob Widahl.

Just nu råder rekordlåg vakans på logistikfastigheter i Danmark vilket drivit upp priserna i områden kring Köpenhamn och längs med E45 och E20. Men det finns många intressanta uppstickarområden för Panattoni att utforska, som vid Lolland-Falster i och med den kommande Fehmern Belt-tunneln.

-Även markområden runt de större städerna Odense, Aalborg, Herning och Hillerød är aktuella och något vi kommer att kika närmare på, avslutar Jacob.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...