Tidningen GLAS fyller 90 år – nytt jubileumsnummer ute nu!

av Admin

Det finns bara en tidning i Sverige som helt fokuserar på glas i byggnation – GLAS. En tidning som sedan starten 1933 följt utvecklingen från munblåst glas till dragglas, planglas och numera 3D-skrivare för glas. Sett arkitekturtrender komma och gå och stått pall stora samhällsförändringar. Oförtrutet bjudit på inspiration och kunskap som banat vägen framåt för glasbranschen.

I år fyller tidningen GLAS hela 90 år, vilket bland annat firas genom att lyfta några av de arkitekturpärlor som skapat ideal, utmanat gränser och förflyttat oss dit vi står idag. Med andra ord hyllas glasfasader som på ett eller annat sätt gjort intryck, avtryck och påverkat vårt sätt att bygga. Först ut är restaurangen Paradiset – det allra senaste inom svensk arkitektur när tidningen startade. Förutom ikonisk glasarkitektur bjuder också årets första jubileumsnummer på samtid och framtid. Det odlas idéer i växthus och forskningslaboratorium. En klimatpsykolog gör entré och de små, små sandkornen tillräknas det värde de förtjänar.

Här kan du läsa årets första jubileumsnummer av GLAS (och ta del av tidigare nummer av tidningen).

GLAS utkommer med fyra nummer om året och läses förutom av glasbranschens entreprenörer och leverantörer även av arkitekter, fastighetsägare, byggherrar, projektörer och konsulter. Tidningen når idag ut till mellan 15 000–20 000 läsare. Vill du prenumerera på e-magasinet och få ett mejl varje gång det kommer ut ett nytt nummer? Fyll i dina uppgifter här. 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...