Johan Lundgren säljer sin verksamhet till Bravida

av Admin

1991 startade Johan Lundgren Karby VVS tillsammans med sin fru Kerstin Lundgren och 2002 gick bolaget med i Comfort. När tiden för en exit börjar närma sig väljer Johan att sälja verksamheten till Bravida. 

Karby VVS har sitt säte i Märsta, norr om Stockholm, och har en bred verksamhet. Förutom sedanvanliga VVS-områden och butik har energioptimering, smarta energilösningar, värmepumpinstallationer och solcellsinstallationer för företag och privatpersoner blivit en allt större verksamhet.

– Solceller och helhetslösningar inom energi och klimat är ett spännande område som vi nischat in oss på i allt större utsträckning. Det är också områden som jag personligen är mycket intresserad av och som jag tror är en stor del av framtiden, säger Johan Lundgren, ägare och VD på Karby VVS.

Efter 28 år som egenföretagare har Johan hunnit bli 61 år och tiden att lämna över och fasa in nästa generation har blivit allt viktigare. Beslutet landade i att sälja verksamheten och i veckan blev det klart att Bravida köper upp bolaget.

– En stor del av försäljningen baseras på att jag har en exit plan i siktet framöver och det är med visst vemod som vi efter sommaren lämnar Comfort, säger Johan Lundgren.

Tillträde för Bravida blir 1/9 i år och till dess kommer Karby vara medlemmar i Comfort.

– Vi blev medlemmar i Comfortkedjan 2002 och har sedan dess haft en utvecklande och inspirerande resa tillsammans med Comfort. Både jag och min fru Kerstin har genom åren varit engagerade i kedjans utveckling via olika medlemsråd och projektgrupper. Jag själv har även suttit i intressentföreningens styrelse. Den gemenskap och de förutsättningar som Comfort-kedjan skapar med dess organisation har varit en stor framgångsfaktor för vårt bolag Karby VVS, säger Johan Lundgren.

– Johan har varit en stark profil inom Comfort under många år och bidragit mycket till kedjan, både som ägare och i sitt engagemang i styrelsen. Det är självklart tråkigt att han nu lämnar kedjan, men det är ett förståeligt steg nu när han börjar närmar sig en exit. Vi önskar Johan och Karby VVS lycka till och tackar för de år vi jobbat tillsammans, säger Göran Swedérus, VD på Comfort-kedjan.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...