Fastighetsprofilen Per Berggren ny delägare i Serneholt Estate

av Admin

Serneholt Estate grundades 2016 av makarna Fredrik och Linda Serneholt, som efter år av erfarenhet från fastighetsbranschen i Sverige valde att bygga en internationell fastighetsbyrå i Spanien. Sedan slutet av 2018 har Serneholt Estate lyckats växa bolaget från tre till sex kontor i Spanien och bolaget sålde under 2018 fastigheter för över 250 miljoner kronor. Nu fortsätter en intensiv expansionsresa då fastighetsprofilen Per Berggren går in som ägare i bolaget på 25%. Per är idag styrelseordförande i Slättö Förvaltning och styrelseledamot i bolagen SSM, Castellum och Fasticon. 

Antalet svenskar som köper bostad i Spanien har växt kraftigt det senaste året. De senaste månaderna har Serneholt Estate även sett en stadig ökning av köpare från andra europeiska länder så som Tyskland, England, Frankrike, Belgien, och Holland.

Fredrik och Linda Serneholt såg tidigt i bolagsresan ett behov av att hjälpa internationella kunder längs hela bostadskedjan i Spanien, långt utöver att bara köpa en bostad. Behovet täckte allt från att hitta rätt försäkringsbolag, hitta en bra skola till barnen eller skapa ett socialt sammanhang i ett nytt land. Helhetsgreppet har varit en viktig del för att forma ett tryggt och ansvarsfullt alternativ för kunder, som köper eller säljer en bostad i Spanien. Helhetsgreppet, tillsammans med Serneholt Estates förmåga att visa skalbarhet av verksamheten och grundarnas driv, var de viktigaste komponenterna som fick Per Berggren att gå in i bolaget.

  • -Serneholt Estate har framgångsrikt lyckats kombinera lokal kunskap med en stor passion för fastigheter och vilja att på riktigt skapa bra liv för människor. Jag ser en stor potential i bolaget och har följt hur Fredrik och Linda genom att alltid sätta kundens behov först lyckats skapa en modell som blivit väldigt framgångsrik. Fastighetsbranschen i Spanien kommer att fortsätta växa internationellt och Serneholt Estate har alla förutsättningar för att fortsätta sin imponerande tillväxtresa, säger Per Berggren.

Per Berggren har en lång erfarenhet från fastighetsbranschen. Däribland som fastighetschef på Fabege, VD på Jernhusen och Hemsö Fastighets AB och idag är han aktiv styrelseledamot i noterade bolagen Castellum, SSM, och Slättö där han även är partner, samt bolaget Fasticon. Med en gedigen erfarenhet och kunskap från att bygga framgångsrika fastighetsaffärer lokalt och internationellt kommer han i Serneholt Estate, jämte Fredrik Serneholt, bli en aktiv ägare och arbeta med strategiska frågor och affärsutveckling.

Framåt tittar bolaget på att expandera verksamheten även på fler platser i Spanien, genom både en större etablering i Costa Blanca, men även på platser som Gran Canaria. På sikt blickar bolaget även mot andra länder, där både Portugal och Frankrike känns intressanta.

  • -Serneholt Estate är i en stor expansiv fas och med Per Berggren i vårt team kan vi nu höja blicken ytterligare och taktiskt växa vår affär. Vi har hittat en plats på marknaden där det finns ett stort internationellt behov av vår professionalism, kunskap och passion för kunden. Tillsammans med ett skarpt team på plats ser vi fram emot en spännande tillväxt de närmaste åren, säger Fredrik Serneholt, grundare och VD av Serneholt Estate.

Serneholt Estate väntas 2019 att tredubbla antalet kontor jämfört med slutet 2018. Idag har bolaget kontor i Marbella, Fuengirola, Malaga, Estepona, Costa Blanca och Mallorca.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...