GROHE bygger träningsmiljö för att hjälpa studenter

av Admin

GROHE GIVE syftar till att hjälpa studenter i sin utbildning och höja kompetensen hos VVS-installatörer. Som ett steg i det har en utbildningsvägg installerats på Universitetsholmens Gymnasium i Malmö.

– Det här ger eleverna en väldigt bra produktkunskap i sanitetstekniska produkter, säger Bent Nielsen som arbetar som förstelärare på skolan.

Den 10 oktober öppnar GROHE GIVE en ny utbildningsstation på Universitetsholmens Gymnasium i Malmö. Ett initiativ som välkomnas av Bent Nielsen, VVS- och förstelärare på skolan.

– GROHE är ett märke som vi inte är jättebekanta med i Skåne sedan tidigare. Funktionen är att bli bekanta med varumärket och deras produkter som är jättebra. Eleverna får en helhetssyn och mycket kunskap att ta med sig ut i yrkeslivet, säger han.

Bent Nielsen berättar att liknande initiativ funnits från andra företag men att GROHE:s bidrag är något annat.

– Vi har samarbetat med företag tidigare. Det har handlat om företag som har en liten utbildning för våra elever eller att vi köper material och då får vi det billigare. Nu har GROHE gjort en jättestor investering som verkligen ger våra elever en stor produktkunskap, säger han.

Det är framför allt andra- och tredjeårselever som ska arbeta med GROHE:s utbildningsstation innan de tar sin examen och ger sig ut i yrkeslivet. Ett av GROHE:s mål med insatsen är att höja statusen för VVS-yrket och enligt Bent Nielsen är den resan redan en bra bit på väg. Efter 20 år som lärare ser han en tydlig skillnad i dag.

– Statusen har höjts markant. Vi har ett utbildningsavtal och de flesta som arbetar inom VVS har ett avtal och avlägger ett certifikat. Det visar att det finns försäkringsbolag och liknande som ställer krav. Den vanliga gamla bilden om smutsiga arbetskläder stämmer inte längre. Det är ett tekniskt yrke.

Från GROHE:s sida är man nöjd med skolans välkomnande.

– Vi tycker det är både roligt och viktigt att kunna bidra till framtida VVS-installatörers utbildning. Vi vill att eleverna ska få jobba med bästa tänkbara utbildningsmaterial och få en träning som de har en konkret nytta av i yrkeslivet. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Universitetsholmens Gymnasium och ser med stolthet fram emot att inviga utbildningsstationen den 10 november, säger Ulf Fogelström, Leader GROHE Sweden.

Den 10 november öppnar GROHE sin utbildningsstation på Universitetsholmens Gymnasium. Press är välkommen för intervjuer med representanter från såväl GROHE som skolan om utbildningssatsningen och samarbetet.


Om GROHE GIVE

Med tanke på bristen på skickliga installatörer inom sanitetsbranschen är det viktigare än någonsin att erbjuda ett attraktivt utbildningsprogram som hjälper unga, blivande installatörer att bygga grunden för en fin framtid i yrket. Därför startades ”GROHE Installer Vocational Training and Education” (GIVE). För att förbättra träningsfaciliteterna kommer GROHE att skapa en fullt fungerande träningsmiljö där eleverna kan dra nytta av varumärkets enorma expertis.

GIVE stödjer skolor i att skapa ett standardiserat arbetssätt med modern utrustning, modernt utbildningsmaterial och en skriftlig tentamen som kommer att sätta nya branschstandarder. Även efter att eleverna har slutfört sin GROHE-utbildning kommer de att få hjälp med ett arbetslivsprogram hos en av GROHEs branschpartners eller till och med arbetsförmedlingar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...