Än är det inte för sent för trädgårdsarbete

av Admin

Nu sjunker temperaturerna och träden skiftar färg. För många trädgårdsägare så infinner sig en liten melankoli när trädgårdens prakt minskar och säsongen känns förbi. Men än är det inte över, här kommer våra bästa tips för hur du ska kunna njuta in i det längsta.

Artikeln är i samarbete med Impecta

Först och främst, skörda och njut av det. Många har bärbuskar, fruktträd och trädgårdsland. Låt inte dessa gå till spillo utan se till att skörda det du har i din trädgård. Är det mer än vad du har möjlighet att ta till vara på så är det bra att bjuda vänner och familj möjligheten att njuta av det arbetet som du lagt ned på din trädgård under sommaren. Kanske kan du passa på att hitta nya recept på marmelader och sylter som kan bli till fina julklappar.

Början av hösten är också en perfekt tidpunkt att se över gräsmattan och reparera det som är trasigt eller anlägga ny gräsmatta. Sommarens värme och sol gör det svårt för gräsfröna att slå rot, men den mildare solen och blötare vädret kommer att ge din gräsmatta nytt liv. Hos Impecta finns många typer av gräsfröer att välja bland. Se till att välja något som du tror kommer att vara fin i din trädgård. Innan du sätter igång med projektet så bör du läsa på ordentligt för att få bästa resultatet. Om det är en begränsad yta som du planerar så kan täckväv vara bra för att hålla fåglar borta eller för att markera ut vart du reparerat gräsmattan så ni undviker att gå på området av misstag. För att få gräsmattan riktigt fin krävs gödsel. Detta skall göras i samband med planteringen och sedan när gräset fått tid att rota sig. Vanligtvis är det lagom att gödsla på nytt efter ca 6 veckor. Lycka till!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...