Vincero köper tre fastigheter i Huddinge

av Anders Enquist

Vincero Fastigheter har förvärvat tre strategiskt viktiga fastigheter i Storängens industriområde intill Huddinge centrum. Efter förvärven äger Vincero 50 000 kvm mark och 27 000 kvm uthyrningsbar area fördelat på 15 fastigheter i området.

Förvärven avser fastigheter Hantverket 10 och 13 samt Tonfisken 8. Fastigheterna är fullt uthyrda   och omfattar en uthyrningsbar area om 7 800 kvadratmeter fördelat på kontor, lager och produktion. Vincero förvärvar även verksamhetsbolaget Teltex AB med 16 anställda.

”I och med dessa förvärv får Vincero en ökad kontroll och flexibilitet i ett område där vi redan är största fastighetsägare. Det ger oss tillsammans med Huddinge kommun bättre förutsättningar att driva en långsiktig och optimal utveckling”, säger Robin Rutili, VD på Vincero AB.

Storängens industriområde är under omvandling till en ny och levande stadsdel med mer än 3 000 nya bostäder. Byggnationen av den första etappen med 650 bostäder är slutförd och planarbetet för nästkommande etapper pågår.

Vincero AB är ett investmentbolag med inriktning på fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling som ägs till lika delar av bröderna Andreas och Robin Rutili. Vincero Fastigheter ägs av Vincero och Holmströmgruppen. Andreas Rutili har tidigare grundat Magnolia Bostad, varit VD under bolagets första sju år och är numera ledamot i Magnolia Bostads styrelse. Robin Rutili har grundat och utvecklat ett flertal framgångsrika teknik- och mediabolag. Utöver sitt fastighetsbestånd är Vincero större aktieägare i Magnolia Bostad, Viva Bostad, Zenterio, Doktor.se och BookIt.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...