Svensk Bygglogistik ska växa med ny vd

av Admin

Emil Jonasson tar över stafettpinnen från grundaren Urban Wallin och blir ny vd för Svensk Bygglogistik. Huvuduppdraget blir att vidareutveckla och stärka närvaron av  det erbjudande som sedan 1998 har ökat produktiviteten inom den svenska byggsektorn.

– Min viktigaste roll är att skapa förutsättningar för att sätta vårt starka erbjudande tydligare på Sverigekartan. Göteborg har sedan starten varit vår hemmamarknad, men tidsbesparande logistik gynnar hela byggsverige och framåt ska Svensk Bygglogistik finnas på ännu fler platser.

Bakgrund inom Derome
Emil Jonasson gjorde sitt första arbetspass på Svensk Bygglogistik redan 2009 som en del av logistikpatrullen och därefter har det blivit 12 år inom Derome; företaget som förvärvade Svensk Bygglogistik under 2020.

– Från Derome tar jag med mig drivkraften att alltid vilja framåt vilket är helt i linje med våra expansionsplaner de kommande åren. Svensk Bygglogistik har nyligen landat i Skåne och nästa steg är Stockholm och Mälardalen där vi ser fram emot att hjälpa ännu fler kunder att skapa en större effektivitet och hållbarhet i sina byggprojekt.

En bredd av samarbetspartners
Kunderna finns inom olika sektorer och företaget samarbetar med allt från beställare och kommuner till fastighetsbolag och entreprenörer. Gemensamt är att alla kan dra störst nytta genom att anlita Svensk Bygglogistik under hela byggprocessen berättar Emil Jonasson.

– Att få till ett bra flöde och effektivitet i byggbranschen börjar alltid med planering och det är något vi strävar efter i varje samarbete, att vara med tidigt i processen och därigenom ge våra kunder största möjliga utväxling.

Rekryteringar kan behövas
För att lyckas med kommande expansionsplaner räknar Emil Jonasson med att behöva rekrytera ännu fler medarbetare framöver.

– Vi är ett kunskapsdrivet företag och medarbetarna är avgörande för att vi ska lyckas med våra satsningar. Det finns en stor kompetens här och jag ser fram emot att få in ännu fler stjärnor som vill vara med och driva utvecklingen inom bygglogistikbranschen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...