Sandbäckens tar hem stororder i Göteborg

av Admin

Sandbäckens vinner upphandlingen av rör-och sprinkleranläggningar i Mölndals nya galleria och tar också hem rörinstallationen i Riksbyggens tillhörande 145 lägenheter. Utvecklingen av Mölndals innerstad är en miljardinvestering och ett viktigt led i Sandbäckens fortsatta expansion i Västra Sverige.

En viktig del i det stadsutvecklingsprojekt som påbörjats i Mölndal, är nya Mölndal Galleria. Byggherren NCC och det nordiska köpcenterbolaget Citycon står tillsammans bakom utvecklingen av gallerian. I samverkansentreprenaden ingår Sandbäckens, som kommer att ansvara för projektering och produktion av rör- och sprinkleranläggningar. Byggstart av de 32 000 kvadratmetrarna butiksyta sker under andra kvartalet 2015, och inflyttning och öppning för allmänheten blir 2018.

– Vi är glada och stolta över att få medverka i den här typen av projekt och att få delta i Mölndals kommande stadsutveckling, säger Mats Cullbrand, VD för Sandbäckens Rör i Göteborg AB.

Växer i väst
Sandbäckens har på kort tid expanderat kraftigt, etablerat nya kontor runt om i Sverige och rekryterat ett flertal nya medarbetare. Flera stora, prestigefulla uppdrag har gått till bolaget de senaste åren, bland annat Tele2 Arena, Mall of Scandinavia och Nya Karolinska i Solna. För två år sedan öppnades kontoret i Göteborg. Sandbäckens ambition är att fortsätta expandera och utöka den geografiska marknaden – men utan att förlora det lilla företagets själ.

– Vi ser projektet i Mölndal som en av byggstenarna i Sandbäckens fortsatta satsning. Framförallt är det ett mycket viktigt led i vår fortsatta expansion i västra Sverige, säger Mats Cullbrand.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...