Så inreder du köket med begränsad budget

av Admin

Nya vitvaror, kökssystem och trendiga stenplattor. Tre dyra och krångliga delar i
köksrenoveringen. Ibland finns inte de ekonomiska förutsättningarna för att uppdatera köket precis som önskat. Men som med mycket annat finns det smarta tilltag för den med snäv budget. Att byta knoppar och matcha dessa med en ny kökskran i samma färg är bara några av tipsen GROHE delar med sig av.

Att byta gardiner i vardagsrummet eller köpa en ny soffa är relativt okomplicerade förändringar som sällan kräver speciellt mycket tid. Ett rum som däremot kan vara lite mer komplicerat att förändra är köket, en uppfattning många delar. En uppfräschning av köket behöver dock inte vara omfattande och svindlande dyr, sanitetsleverantören GROHE delar med sig av några tips om hur du uppdaterar ditt kök med en mindre budget.

– Köket är hemmets hjärta och ett rum som både ska kännas hemtrevligt och erbjuda full
funktionalitet. Vi vill därför tipsa dem som kanske undviker en uppdatering i köket på grund av pengafrågan att våga göra små förändringar istället. Det behöver inte kosta lika mycket, vissa uppdateringar kan till och med spara pengar. För den som betalar för sitt vatten själv kan till exempel en snålspolande kran få stora effekter på vattenräkningen, säger Frank Hilgers VVS- och renoveringsexpert på GROHE Sverige.

Tipslista – Inred ditt kök på en begränsad budget
1. Byt ut din kökskran
Är du missnöjd med känslan i köket och vill uppnå ett mer modernt, personligt anpassat kök i
hemmet? Ett enkelt knep är att byta ut kökskranen. Antingen till en stilren minimalistisk version, eller varför inte en kran i mässing.

2. Byt ut knoppar och handtag
En enkel och billig lösning är att byta ut knoppar och handtag på köksluckorna. Genom att ändra relativt små detaljer som handtagsknoppar, kan man ändra hela känslan i köket. Passa även på att matcha med din nya kökskran om du följer rådet ovan om mässing. Våga ta ut svängarna lite och experimentera.

3. Digitala lösningar som skapar en modern känsla
Det finns små budgetvänliga lösningar som digitaliserar rummet och genast ger en mer modern känsla. Till exempel GROHE Sense som är en smart vattendetektor. Den hjälper till att skydda ditt kök från vattenskador och du kan enkelt koppla upp vattendetektorn till en app i din telefon.

4. Gör det själv
Att måla om köksluckorna eller byta bänkskiva är två moment som går att göra själv även för den utan större erfarenheter. Ju mer saker du väljer att ta tag i själv desto mindre budget krävs för en omvandling av köket. Ta hjälp av DIY-videos på Youtube för att lära dig mer och se till att läsa igenom instruktionerna ordentligt innan du börjar. När det kommer till el och vatten bör du dock alltid ta hjälp av en professionell yrkesutövare.

5. Blanda billigt och dyrt
Går du i tankarna att göra en mer omfattande förändring i köket? Det bästa budgettipset för
köksrenovering är att blanda billiga och dyra produkter. Det finns väldigt många fina köksstommar som inte kostar så mycket, då kan det vara värt att lägga pengarna på en lite lyxigare diskho, eller varför inte ett vattenfiltersystem som ger dig kolsyrat vatten direkt ur kökskranen?​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...