Planera en renovering noggrant och realistiskt

av Admin

Att ta dig tid och inte spendera hela din budget på en gång är en smart taktik vid en renovering. Om du har pengar tillgängligt kan det vara frestande att spendera allt och renovera ditt hem på en gång. Undvik detta. 

Artikeln är i samarbete med byggstart

Se själva planeringen som ett projekt som är halva delen av en renovering – ta dig därför tid att göra detta. Tänk på varje detalj, beslut och räkna med eventuella oförutsedda utgifter och problem. Du slösar då inte tid och pengar senare när du är osäker på dina beslut eller när problem uppstår.

Övergripande plan gällande design

Det är bäst att fatta många bra och sammanhängande beslut gällande design från början – försök alltså skaffa dig en övergripande bild av hur du vill att renoveringen ska se ut. Om du rusar för snabbt fram kommer troligtvis ångra många av de val du gör. Detta är något som kan bli både dyrt och leda till ett resultat du inte blir nöjd med.

Renovera ett (max två) rum i taget

Det är rekommenderat att börja med ett eller två rum och avsluta dem helt innan du går vidare. Många har svårt att avsluta ett projekt innan de går vidare till nästa – den slutgiltiga delen av renoveringen av ett rum är ofta inte så rolig – många tröttnar i slutet och vill börja på något nytt. Var försiktig med detta.

Förekom oväntade utgifter

Prioritera vad som kommer att vara det mest tidskrävande och svåraste projektet och gör det först – annars finns risken att det tar flera år att slutföra. Om du tvingar dig själv att avsluta ett projekt innan du börjar ett annat, behöver du inte bo i ett hus fullt av oavslutade rum. Ur budgetperspektiv är det smart att börja med det dyraste och mest krävande projektet. Ifall du stöter på oväntade utgifter kan du hantera dem enklare än om du gör dessa i slutet och har slut på pengar. Försök att undvik att behöva stoppa arbetet, ta ett lån eller göra stora kompromisser i andra rum.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...