Peab storsatsar på barn under H22

av Admin

När den internationella stadsmässan H22 City Expo idag, den 30 maj, öppnar i Helsingborg har Peab lagt stort fokus på barnen. I Oceanhamnen lockar en lekfull trafikskola de yngsta att ta ett extra trafiksäkert körkort, och i Peab Lab kan man få lära sig allt om hållbart byggande.

– Som Sveriges största byggbolag vill vi utmärka oss genom att satsa på barnen. De är både vår framtid och nästa generations medarbetare, säger Olle Olsson, regionchef på Peab Bygg Syd.

Bakom Peabs satsning på H22, som pågår till och med den 3 juli, ligger ambitionen att visa upp bolagets hela bredd – från bergtäkt och betong till vägar, broar och hus. Tanken är att sprida kunskap om miljö, trafiksäkerhet, byggande och stadsutveckling.

Trafikskolan, som flirtar lite med föregångaren på H55, utgörs av en bana där man vid olika ”stationer” kan se hur ett hus växer fram.

Barntrafikskolan från 1955 blev en succé och permanentades efter utställningen i Helsingborg för att skolelever skulle kunna utbildas i trafiksäkerhet. 2022 års version bjuder på en asfalterad bana där 40 mindre elbilar väntar på de yngre besökarna. Samtidigt som barnen kör runt bland roliga upplevelser får de ta del av kunskap om social hållbarhet, vikten av hänsyn och tankar om framtidens samhälle.

Olle Olsson hoppas att satsningen på barnen också ger möjlighet att nå många föräldrar:

– De kan kasta sig in i Peab Labs datorspelsvärld och testa hur hållbart de klarar av att bygga. Det är både roligt och lärorikt. Här har vi samlat alla våra ECO-produkter, men också sådant som ännu bara finns i teorin.

Inom Peabs mässområde återfinns även en lekplats, en snickarverkstad för barn och ett utegym med personlig tränare för alla åldrar.

När stadsmässan är slut kommer Peab uppföra bostäder på den plats där trafikskolan ligger.

– På det sättet ger vi tillbaka lite till Helsingborg, säger Olle Olsson.

Foton: Peab
Bildtext: Barn från Helsingborg provkör elbilar innan H22 startar.

Mer information om Peabs medverkan på H22: https://peab.se/h22/

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...