Ökande intresse för snygga integrerade solcellstak

av Admin

Intresset för snygga integrerade solcellstak ökar konstant. En förklaring är naturligtvis att det har blivit allt viktigare att hitta miljövänliga metoder för elproduktion. Detta är dock inte hela sanningen. Att solcellspaneler är ett bra alternativ ur miljösynpunkt är en del av förklaringen, men att det är ett sätt att minska elkostnaderna när elpriserna ökar och att det idag finns fina lösningar rent estetiskt har också stor betydelse. 

I samarbete med Midsummer solar roofs

Så fungerar solceller

Solceller använder något som kallas för den fotovoltaiska effekten för att omvandla solenergi till el. Den som installerar solcellstak tar med andra ord tillvara på solstrålarna och låter dessa bidra till att ge elförsörjning till bostaden. Även en mulen dag produceras el, om än inte lika mycket som en dag då det är molnfritt och soligt. I Sverige där solinstrålningen varier under året så sker den största produktionen under sommarhalvåret.

Trolig ökning på gång

Intresset för moderna solcellstak är stort även bland boende i bostadsrätter. Problemet där är att innehavarna av bostadsrätterna inte alltid har möjlighet att påverka vilka elproduktion som väljs fullt ut. I en undersökning som gjorts visar det sig att hela 6 av 10 boende i bostadsrättsföreningar anser att det är viktigt att välja solceller. Det tyder på att moderna solcellstak kommer att bli allt vanligare under de kommande åren, i och med att bostadsrättsinnehavarna med stor sannolikhet kommer sätta större press på föreningarna. I och med att diskussionerna om miljöpåverkan blir allt större och mer vanligt förekommande kommer också vikten av att välja klimatvänliga metoder att öka, något som kommer att ge ytterligare anledning att satsa på just solceller. Det kommer att krävas betydligt större användning av förnybar el för att vi ska klara klimatmålen framöver, och att då installera solceller är en god start. Andra åtgärder som kan vidtas i klimatsparande syfte är att tilläggsisolera bostäder och att byta till energieffektiva fönster.

En annan undersökning som har gjorts bland villaägare visar att hälften av de som tillfrågats kommer att installera solceller, alternativt skulle kunna tänka sig att installera solceller inom ett år. Det tyder på att det finns en ökning att vänta även i den kundgruppen under de närmaste åren.

Integrerade solcellspaneler ger snyggare lösningar

En av anledningarna till att moderna solcellstak blir allt populära är som tidigare nämnts den estetiska aspekten. De moderna solcellspanelerna är integrerade i taket på ett annat sätt, vilket ger ett mer enkelt och diskret intryck. Många fastighetsägare tycker helt enkelt att de integrerade solcellerna är riktigt snygga och kan av den anledningen tänka sig att välja solceller idag, medan de avstod när det var den gamla typen av solcellspaneler som gällde.

Den som är intresserad av att läsa mer om de moderna solcellstak som finns idag och som vill räkna på vad det skulle kosta att installera ett sådant, kan läsa om detta hos midsummersolarroofs.se/ där det finns gott om information. Där går det också att läsa mer om hur installationen går till samt ta del av de vanligaste frågorna och svaren kring ämnet. Där kan den som är intresserad också få mer information om det solcellsstöd som idag går att få från Länsstyrelsen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...