Nytt storförvärv av Ikano Bostad i Malmö

av Anders Enquist

– Vi är glada över att få utveckla mer av Elinegård. Nu får vi möjligheten att bygga ännu fler kvadratsmarta lägenheter som ger ett prisvärt boende med bra kommunikationer och närhet till unik natur, Malmö city och Köpenhamn, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Utmed kanten till kalkbrottet i södra Malmö växer den nya stadsdelen Elinegård fram. Det är ett stort och viktigt nybyggnadsområde för staden med service, bostadsrätter, hyresrätter och småhus. I den norra delen av Elinegård är Ikano Bostads första lägenheter redan klara och inflyttade. Totalt bygger Ikano Bostad 800 lägenheter och 60 radhus i den norra delen av området.

– Elinegård erbjuder ett skönare stadsliv där hållbarhetsfrågor står i centrum. Kvarteren binds ihop av lummig grönska, solbelysta torg och gränder i lä. Närheten mellan husen ger en trevlig stadsmiljö i fin skala, säger Maria Hagman, marknadsområdeschef syd på Ikano Bostad.

Med sin placering mellan Limhamn och Hyllie är det nära till både Malmö city och Köpenhamn. Elinegård gränsar till ett naturreservat och här finns fina cykelstråk och bra kollektivtrafik. I området kommer det att finnas bra service såsom café, mindre butiker, mataffär, lekplatser, skola och förskola. När Elinegård är färdigbyggt kommer stadsdelen att ha 2500 nya bostäder och 5000 nya boende.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...