Nytt självförsörjande mobilitetshus på Medicon Village

av Admin

Den 6 november tas det första spadtaget för LKP AB:s nya mobilitetshus på Medicon Village som planeras att stå klart under januari 2022. 

Det nya bygget kommer att innefatta 7+1 våningar med 650 parkeringsplatser varav 60 planeras erbjuda laddbox för eldrivna fordon. Huset kommer att erbjuda mer än parkering – en del av mobilitetslösningen är en bilvårdstation där husets besökare kan vårda sina fordon. Utöver det finns det finns även en lokal på 300 – 700 kvm.

Likt mobilitetshuset Aurora kommer Medicon Village att använda unika energilösningar. Dels kommer taket vara täckt av en solcellsanläggning som kommer bland annat att försörja laddboxarna i huset med el. Det kommer även finnas en batterilagring där solenergin lagras för att användas under dagar då solen inte skiner – ingen energi går därmed till spillo. Denna energiinsamling och lagring gör att energiförbrukningen i området minskar då energin produceras lokalt.

  • -”Vi är stolta över att LKP fått uppdraget att bygga denna parkeringsanläggning i det mest expansiva området i Lund” – säger Paul Myllenberg, VD för LKP AB.
  • -”Vår science park fortsätter att växa, och fler parkeringsmöjligheter underlättar Medicon Village fortsatta expansion. Parkeringshuset är en viktig del i den detaljplan på 80 000 m2 som vi fick godkänd i år. En annan fördel med parkeringshuset är att det fungerar som bullervall mot E 22:an” – säger Erik Jagesten, VD på Medicon Village Fastighets AB.

Arkitektbild Mobilitetshuset på Medicon Village

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...