Ny VD på Vinninga Cementvarufabrik AB

av Admin

S:t Eriks koncernen har utsett Torbjörn Nilsson som ny VD på Vinninga Cementvarufabrik, Torbjörn tillträder tjänsten i början av januari. Han tar över efter Bengt Egeman som varit tillförordnad VD under 2022.

Vinninga Cementvarufabrik AB startades 1937, de utvecklar och producerar idag ett brett utbud av produkter till lantbruks-, entreprenad- och byggsektorn. Från mitten av december 2017 ingår bolaget i S:t Eriks koncernen som ägs av Volati AB.

– Det känns mycket bra att kunna presentera Torbjörn som ny VD. Han är en erfaren ledare som har mycket bra erfarenhet av produktion, ledarskap och försäljning. Han har dessutom stor erfarenhet av kundorderstyrd produktion vilket är en stor fördel. Jag är övertygad om att han kommer kunna utveckla vidare verksamheten vi har i Vinninga och Motala, säger Tomaz Lewander, VD på S:t Eriks AB

Torbjörn har en teknisk utbildningsbakgrund och kommer närmast från en längre karriär inom Westcoast Windows, där han de senaste sju åren varit VD. Innan Westcoast har Torbjörn bland annat varit i ledande produktionsroller inom Johnson Controls och Lear.

– Det känns motiverande att ha fått förtroendet att driva vidare Vinninga Cementvarufabrik tillsammans med bolagets medarbetare. Jag ser fram emot att bli en del av ett välskött bolag i en tillväxtinriktad koncern men också en spännande bransch, säger Torbjörn Nilsson.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...