Näringslivsministern gratulerar Steam Hotel – 23 procent fler gästnätter i Västmanlands län

av Admin

I dagarna offentliggjorde Tillväxtverket och SCB ny statistik kring gästnattstatistik och turismen i Sverige. I hela riket konstateras att ökningen är 2 procent medans Västmanlands län, där man hittar Steam Hotel, står för en tillväxt om så mycket som 23 procent. En så stor ökning att Närings- och innovationsministern Mikael Damberg ringde till ESS Group och ville gratulera. 

Bild: Voltage Lounge med terasspool och vinterträdgård

”Jag är så stolt och glad över detta! Och att självaste regeringen vill gratulera oss och förstå vår destinations- och upplevelsestrategi gör mig enormt ödmjuk och lycklig. Enda sen första spadtaget för snart tre år sedan har så enormt många duktiga personer här inom ESS, Steam och Peab jobbat varje dag med detaljer, känsla och upplevelsen. Hela tiden med målet om att på riktigt skapa en unik destination i världsklass som våra gäster vill återkomma till. Wow!”, sammanfattar Jonas Stenberg, VD ESS Group.

I mailet som kom från Näringslivsdepartementet definierar man det som att just Västmanlands län gör ”en enorm tillväxt” och att ett län så tydligt skiljer ut sig mot övriga Sverige får betecknas som exceptionellt. Steam Hotel öppnade för lite drygt ett halvår sedan och har sen starten haft en beläggning på närmare 90 procent och lyckades tidigt hamna på plats 1 i Västerås på gästrecensionssajten Tripadvisor. Hotellet har tre restauranger, roof top bar på 18:e våningen, Voltage Lounge med terasspool och vinterträdgård, plats för 550 personers konferenser, playground area med pingis, shuffle board, biljard och E-games för de lite yngre gästerna.

I rapporten konstateras att ”Regionerna hade en varierande utveckling under 2017. De stora turistmagneterna Stockholms och Västra Götalands län ökade med 5 procent respektive 2 procent. En uppstickare bland länen är Västmanland, där ökade antalet gästnätter med 23 procent jämfört med 2016.”

”Vår Närings- och innovationsminister var väldigt trevlig i telefon och jag får väl erkänna att jag blev lite nervös. Men det var ett bra samtal. Han var mycket intresserad och vill veta i detalj hur vi lyckats med detta. Detta är ju en fantastisk framgång för hela länet där man verkligen känner att näringsliv, vår partner Peab, Västeråsare och politiker har ett härligt driv just nu. Vi är långt ifrån ensamma om att påverkat siffrorna så här. Lika mycket som att detta är ett pris för teamet på Steam så är det också ett resultat av länets totala positiva insatser”, avslutar Jonas Stenberg.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...