LINK arkitektur satsar i Skellefteå

av Anders Enquist

Mattias Pegestam, Maria Jonsson, Johanna Larsen, Isabelle Gyllengahm och Erika Jonsson bemannar LINK arkitekturs nya kontor i Skellefteå.

Redan från start kan det nya kontoret erbjuda en bred och gedigen kompetens. Inledningsvis bemannas kontoret av två arkitekter, två byggingenjörer samt en inredningsarkitekt – med kompetens inom bland annat förskolor, skolor, kontor, bostäder, vård och handel. Kontoret ligger på Nygatan i centrala Skellefteå och kommer att verka lokalt men också i nära samarbete med LINK arkitekturs kontor i Umeå.

– Skellefteå är en intressant kommun som är inne i en expansiv fas och vi ser stor potential här. Vi arbetar redan i området via ett ramavtal med Skellefteå kommun där vi har ett antal pågående skol- och förskoleprojekt. I och med vårt nya kontor kan vi nu erbjuda lokal närvaro och större närhet till våra Skellefteåkunder. Vi ser fram emot ytterligare insteg på marknaden här, säger Torbjörn Windseth, avdelningschef på LINK arkitektur i Umeå och Skellefteå.

Några av de projekt som kontoret i Skellefteå kommer att arbeta med är en förskola och en F-3 skola i Brännan, samt ett skissuppdrag på varsam ombyggnad av en matsal till en event- och konferenslokal.

LINK arkitektur är ett av de största arkitektföretagen i Skandinavien med sammanlagt 15 kontor och 470 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...