Jörgen Karlsson i Nacka-regionen är ny franchisetagare till Svenska Alarm: “Att känna sig trygg i hemmet ska vara en självklarhet”

av Admin

Jörgen Karlsson, 50 år från Värmdö, är Svenska Alarms senaste franchisetagare. Han har många år i branschen och kommer att ansvara för Svenska Alarm i Nacka, Värmdö och Tyresö. Målet är att skapa ökad säkerhet för så många som möjligt i området.

– Det är en självklarhet att få känna sig trygg därhemma, säger Jörgen Karlsson.

Jörgen Karlsson har en gedigen bakgrund i larmbranschen. Han har jobbat som installatör och säljare på ett annat larmföretag under många år, och i samma distrikt som han nu ska ansvara för, men nu är det alltså som franchisetagare för Svenska Alarm.

– Jag har funderat på att starta eget i många år och när det här tillfället dök upp kändes det helt rätt. Jag har stor erfarenhet av branschen och just franchisekonceptet är perfekt för mig. Här är hjulet redan uppfunnet, det är bara att hoppa på och cykla med i den fart som krävs.

Att det blev just Svenska Alarm motiverar han med att de har riktigt bra produkter. Jörgen nämner uppkopplade larm, certifierad larmcentral, väktare vid ett verifierat larm, som smarta funktioner med bra användarvänlighet.

– Kombinationen av säkra hem med inbrottsskydd och brandlarm kopplat till appen är världsklass. Tryggheten att få verifikation snabbt om något händer därhemma gör att du kan slappna av. Normalt sett, om du har en brandvarnare installerad i huset och är borta, är det ju ingen som vet om att de tjuter. Med Svenska Alarms app har du full koll eftersom det går en notis direkt i mobilen.

I regionen Nacka, Värmdö och Tyresö som Jörgen ansvarar för finns runt 35 000 villor och målet är att folk i området ska få kunskap om Svenska Alarms tjänster och varumärke.

–  Om ett år är min förhoppning att vi ska ha fler anställda och det innebär förstås att vi kommer att få fler kunder i området.

Efter sina år i branschen har Jörgen sett det mesta när det gäller inbrott och bränder. Att folk ska känna sig tryggare och säkrare i sina hem är något som ligger honom varmt om hjärtat.

– Eftersom jag har den inställningen som människa är det väl jättebra att även kunna ha det som affärsplan. Jag tycker det är en självklarhet att man ska kunna känna sig trygg i sitt eget hem, säger Jörgen.

Själv känner han sig trygg i att arbeta med ett företag som Svenska Alarm. Bolaget har sedan 2009 vuxit till en rikstäckande verksamhet som erbjuder smarta larm och kamerabevakning för hem och företag. Bolaget lanserade franchiseverksamheten i början av 2021, för att uppnå tydligare lokal förankring.

– Det är naturligtvis en stor ryggrad att ha i bakgrunden. Att man kan växa, jobba ihop och ta hjälp av varandra. Framför allt den stora kundsupporten som finns i Malmö är fantastisk, det är en stor styrka, säger Jörgen Karlsson, ny franchisetagare till Svenska Alarm i Nacka.

Om Jörgen Karlsson

Ålder: 50 år.

Bor: På Värmdö.

Gör: Ny franchisetagare för Svenska Alarm i Nacka, Värmdö och Tyresö. Utbildad elektriker,

Intressen: Umgås med familjen, idrotta spontant samt skärgårdsturer med motorbåten.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...