Inredning som gör din bostad mer personlig – 4 tips som gör skillnad

av Admin

Oavsett om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt är det viktigt att du trivs i din bostad. Bostaden ska kännas som en trygg plats, där du kan trivas och koppla av och dit du kan dra dig tillbaka när du känner för det. För att få till denna mysiga och ombonade känsla kan det vara bra att inreda bostaden med saker som får det att kännas mer personligt. Trots att det kanske känns onödigt att göra när du hyr en bostad så kan vi lova dig att det är värt det slutändan. Det krävs ofta inte heller så mycket för att du ska få den där personliga stilen – ta del av våra fyra bästa tips nedan!

Artikeln är i samarbete med Posterton

Viktigt att skapa en personlig stil

Som tidigare nämnt är det viktigt att du lägger ner åtminstone lite tid och energi på att få till en bostad som känns trygg och trivsam att bo i. Oavsett hur länge du ska bo där kan vi garantera dig att lite småpill här och där kan göra väldigt stor skillnad för känslan överlag.

Precis som att arbetsmiljön för många är en avgörande faktor för att man ska trivas på jobbet kan hemmamiljön vara en avgörande faktor för om man trivs hemma eller inte. Det behöver dock inte krävas så mycket för att du ska få den där personliga, varma, hemtrevliga känslan.

Ibland kan det räcka med att du tar till några av knepen nedan för att ditt boende (oavsett om det är permanent eller tillfälligt) ska kännas som hemma:

Växter

Att ha olika växter och plantor i hemmet är något som kan bidra till att det hela känns både mer levande, personligt och hemtrevligt. Genom att placera dina favoritväxter i bostaden känns det som att det är just du som bor där. Vissa växter är även bra att ha hemma då de förbättrar inomhusmiljön.

Personliga, mysiga inredningsdetaljer

Genom att tillföra olika kuddar, filtar, mattor och andra liknande inredningsdetaljer i ditt hem får du en väldigt mycket varmare och mysiga atmosfär. Det är även ett riktigt bra tips för att få mer liv i hemmet, speciellt om du valt att inreda det rätt neutralt och sparsmakat. Kuddar kan ge liv till en soffa, en matta kan rama in ett rum och filtar kan ge färg.

Tavlor och posters

En växande trend är att beställa posters och tavlor online. Detta är något vi kan tipsa alla om att göra för att få en mer personlig stil i hemmet. Fördelen med posters och tavlor som du kan beställa online är att utbudet är väldigt stort, det är väldigt lättillgängligt, det är ofta rätt billigt, och så kan de bytas ut när du önskar.

Idag finns det mängder av återförsäljare att vända sig till då du önskar beställa posters på nätet. En av de större, och mest populära aktörerna på marknaden idag är Posterton – där kan du beställa posters, affischer och tavlor med alla olika motiv och stilar för att få ett mer personligt hem.

Testa att möblera om

Ett annat tips som kan vara värt att testa, som varken kräver att du köper något nytt eller spenderar pengar, är att möblera om hemma. Genom att flytta soffan, placera mattan på ett annat sätt, ställa matbordet på en annan plats eller byta position på sängen kan du få en helt annan känsla i hemmet.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...