Incoords projektering främjar mötesplats för näringsliv, samhälle och akademi

av Anders Enquist

a09587ea9c6ab28d_800x800arKTH är i behov av sammanhängande studiemiljöer av olika karaktär. Lösningen är att infoga en öppen, ljus och transparent tillbyggnad som innehåller hörsalar och större lektionssalar. Byggnaden erbjuder fria spännvidder, höga våningshöjder och flexibla tekniska lösningar. I nybyggnaden är det stora rum för utbildning vilket skapar behov av stora ljusinsläpp. Mot detta står nödvändigheten att begränsa solinstrålning för att inte skapa stora kylbehov och hög energianvändning.

– För Incoord blir utmaningen att förverkliga arkitektens koncept, med stora glaspartier och öppna förbindelsesytor, och samtidigt uppfylla krav vad gäller låg energianvändning och bra inomhusklimat. Dessutom nyttjas befintliga försörjningssystem i så stor utsträckning som möjligt, för att kostnadsoptimera projektet, säger John Risholm projektansvarig på Incoord.

Hösten 2017 flyttar KTH Södertälje in och erbjuder bland annat 1200 nya utbildningsplatser för ingenjörer. Bakom satsningen står Scania, AstraZeneca, KTH och Södertälje kommun.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...