HSB bygger 92 bostäder vid Mälaren i centrala Strängnäs

av Anders Enquist

Strängnäs kommun har beviljat bygglov för HSBs planerade bostäder i brf Sjöparken i området Sidöparken i centrala Strängnäs. Totalt ska 92 lägenheter i fem flerbostadshus byggas längs med Regementsgatan i sluttning ner mot Mälaren.

Bilden: HSB har klart bygglov för brf Sjöparken med 92 lägenheter intill Mälaren i centrala Strängnäs. Försäljningen av bostäderna startar i februari. 
Arkitekt Engstrand och Speek. Visualisering Diakrit.

– Vi är mycket glada för bygglovet. Sjöparken har ett fantastiskt läge i centrala Strängnäs, precis vid Mälaren och med gångavstånd till centrum. Det blir bekväma bostäder med hiss, garage och busshållplats precis utanför, säger Johan Elfving, ansvarig projektledare från HSB Projektpartner, HSBs nationella nyproduktionsbolag.

Husen får entré från Regementsgatan samtidigt som alla lägenheterna vänds mot Mälaren med fönster och balkonger. Högsta huset i mitten får sex våningar, de övriga husen trapps ner till som lägst tre våningar. Arkitekturen tar tillvara på Mälarens vatten och Strängnäs småstadskaraktär, fasaderna putsas i lätta färger.

– Vi är oerhört nöjda med att vi nu fått startskottet för brf Sjöparken. Strängnäs är ett viktigt område för oss där vi vill utveckla vår verksamhet och att få lägga denna nyproduktion till vårt bestånd av hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar känns bra, säger Per Morelius, fastighetsutvecklingschef, HSB Södermanland.

Försäljningen av lägenheterna sker genom Länsförsäkringar fastighetsförmedling och planeras starta i februari 2018. När 30 % av lägenheterna är sålda kan byggnationen av husen starta.

Fakta om brf Sjöparken

92 bostadsrättslägenheter med 2 – 5 rum och kök på 58 – 122 kvm
5 flerbostadshus med 3 – 6 våningar, garage under 4 hus
Säljstart planeras till februari 2018
Byggstart planeras preliminärt ske under våren 2018
Inflyttning planeras preliminärt ske under 2020
Husen byggs med miljöklassning enligt Miljöbyggnad Silver
Arkitekt är Engstrand och Speek

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...