Fredrik Ekelund ny chef för Quality Hotel i Norden

av Admin

Fredrik Ekelund (38) blir ny Senior Vice President för Quality Hotel i Norden. Rekryteringen är en viktig pusselbit då hotellkedjan Quality Hotel är på väg in i en kraftig tillväxt på den nordiska marknaden. Ekelund kommer närmast från rollen som Chief Operating Officer för retailkedjan Nille. 

De senaste åren har ett omfattande utvecklingsarbete startats inom Quality Hotel med syfte att växa som företag på nya marknader, utveckla gästernas upplevelser och fortsätta bygga företagskulturen till att bli en av branschens bästa. Nu går arbetet in i en ny fas och för att ge ytterligare kraft till det arbetet så har hotellkedjan rekryterat Fredrik Ekelund som ny högsta chef för den nordiska verksamheten.

– Quality Hotel är inne på en spännande resa där man håller på att ta sig från kvalitetssäkra serviceleveranser till att skapa överraskande, nya, spännande gästupplevelser. Detta är en resa som kräver en ytterst ansvarig ledare med glöd, stor genomförandekraft och som ser kommersiella möjligheter i det mesta. Utifrån detta har vi letat efter en person som förstår hur man bygger ett stort dreamteam av våra drygt 5000 medarbetare så att vi får våra ambitioner att bli verklighet. Fredrik är en person som besitter samtliga delar som vi söker och som jag är säker på kommer leverera från dag ett, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Fredrik Ekelund är utbildad civilingenjör i elektronikdesign vid Linköpings Tekniska Högskola och arbetar idag som COO och ansvarig för den norska retailkedjan Nilles kommersiella verksamhet och utveckling av koncept och marknadsföring. Inom Nille har Ekelund arbetat med att omprofilera kedjan, utveckla ett tydligare butikskoncept samt skapa mervärde för de kunder som väljer att besöka butikerna. Erfarenheter som är centrala i Quality Hotels utvecklingsarbete.

– Jag brinner för att bygga starka team. Team som inte bara levererar upplevelser som gör att gästerna kommer tillbaka utan som också gör att personalen älskar att gå till jobbet. Quality Hotel är inne i ett oerhört spännande arbete som jag vill vara en del av. Jag älskar att tänka stort, sätta höga mål och sedan tillsammans med medarbetarna leverera, säger Fredrik Ekelund, tillträdande Senior Vice President Quality Hotel.

Ekelunds tidigare arbeten inom bland annat Deloitte, Orkla och inte minst Nille har genom åren inneburit många resor och många hotellnätter. Erfarenheter som han nu tar med sig i det nya uppdraget.

– Min ambition är att vi ska kombinera ett stort hjärta med att våga ta mer plats, utmana och överraska. Det sägs att hotellbranschen är väldigt konservativ. De kommande åren ska vi bevisa att det inte stämmer. Iallafall inte på Quality Hotel, säger Fredrik Ekelund.

Fredrik Ekelund är född och uppväxt i Halmstad men bor sedan många år i Oslo med sin familj. Han tillträder sin nya befattning den 31 oktober.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...