Fastighetsägarna inleder samarbete med startup

av Admin

Undersökningar visar att den mest efterfrågade boendetjänsten hos allmänheten är en samlad marknadsplats för lediga hyresbostäder.(1) Situationen är framkallad av det allt högre efterfrågetrycket på bostäder. Det finns även ett stort behov av digitalisering bland fastighetsägare, interna processer som uthyrning är fortfarande manuella och förenade med mycket administration. 

Därför har Fastighetsägarna MittNord från och med 2018-06-19 inlett ett samarbete med startupbolaget HomeQ Technologies.

”Våra medlemmar är i behov av digitala produkter som ligger i framkant och vi ser att HomeQ:s mjukvara och plattform kan spara fastighetsägare mycket resurser genom en mer automatiserad uthyrningsprocess. Det är även viktigt för oss att bidra till en fungerande bostadsmarknad, att förenkla bostadssökandet för människor är en del av detta och då är det viktigt att branschen sluter upp bakom en gemensam lösning. I HomeQ får vi en seriös och rikstäckande lösning.” säger Björn Söderholm, VD på Fastighetsägarna MittNord.

Samarbetet innebär att Fastighetsägarna MittNord rekommenderar HomeQ som exklusiv uthyrningslösning för alla sina 3 500 medlemmar. Medlemmarna får i sin tur tillgång till HomeQ:s mjukvara och uthyrningsplattform till rabatterat pris.

”Vi växer snabbt och det känns givetvis otroligt kul och hedrande att få detta förtroende av Fastighetsägarna MittNord. Nu ser vi framemot att ta detta till alla deras tusentals medlemmar och fortsätta att utveckla plattformen tillsammans med fastighetsägare. Automation och plattformar är framtiden, även i denna bransch.” avslutar Hedi Kurda, VD på HomeQ Technologies.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...