Fasadgruppen rekryterar Anders Drakes som Senior Rådgivare

av Admin

Anders Drakes är en rutinerad och erfaren förgrundsfigur inom den svenska fasadvärlden och har under lång tid varit verksam inom Puts- och Plattsättningsaktiebolaget som VD och delägare. På Fasadgruppen kommer han arbeta som Senior Rådgivare. 

Fasadgruppen är Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader och erbjuder kunden trygghet genom hela affären. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med fokus på kärnvärdena samverkan, engagemang och kompetens.

–Jag brinner för det murade och putsande byggandet och att skapa mervärde för muraryrket. Fasadgruppen är redan idag ett av Sveriges ledande fasadföretag, och att tillsammans med de lokala bolagen vara med att utveckla framtidens muraryrke och öka statusen för alla de hantverkare som går till jobbet i något av våra projekt dagligen känns extremt spännande, säger Anders Drakes, Senior Rådgivare på Fasadgruppen.

Anders är idag ledamot på Murmestare Embetet som värnar om svensk byggnadskultur och vårdar arvet av mer än fem seklers byggnadsverksamhet i Stockholm. Tidigare uppdrag för Anders innefattar styrelseledamot i branschföreningen (SPEF) ett 20-tal år, varav 3 år som ordförande. Anders arbetar mycket med att bevara det traditionella muraryrket exempelvis genom mästar- och gesällbreven. Kända entreprenader som Anders har erfarenhet av är; Stockholms Slott, Haga Slott, Carolina Rediviva i Uppsala, Grönskärs fyr, Skeppsholmskyrkan, Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka.

– Att vi fortsätter att växa tillsammans med en legendar inom fasadbranschen ser jag som ett kvitto på att vi lyckats med den uttalade ambitionen att skapa mervärden för alla intressenter. Tillsammans med vår nya rådgivare ska vi fortsätta den framgångsrika resan och även mer aktivt söka utveckla samarbeten och nya affärer, avslutar Pål Warolin, VD på Fasadgruppen.

Anders Drakes har påbörjat sitt uppdrag och kommer att verka för att utöka statusen för det traditionella muraryrket och då bland annat initiera gesäll- samt murarmästarprov. Detta så att de lokala bolagen inom Fasadgruppen bemannas med både Murargesäller och Murarmästare inom en snar framtid.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...