E-handeln Sweef headhuntar ny VD

av Admin

Efter sju och ett halvt år som grundare och VD väljer Ludvig Ungewitter att lämna över stafettpinnen och headhuntar därmed Felix Kruth för positionen som ny VD på e-handeln Sweef. Målet är en starkare digital strategi, fortsätta växa och samtidigt behålla både personal och kundnöjdhet. 

-Vi behövde stärka upp vår digitala strategi för att kunna växa snabbare och bättre. Felix kan e-handel utan och innan och har vid flera tillfällen varit med och vuxit förut. Han har en kreativ syn på sitt arbete där han samtidigt är väldigt modest och lyhörd. Önskemålet var en VD som är ”hands-on” operativ, tekniskt bevandrad, kan leda och som vill förbättra organisationen utan att förändra den. Vi är väldigt nöjda med vår historia och vill växa som vi gjort men samtidigt bli bättre på alla plan. Rekryteringen av Felix gör att jag kan fokusera desto mer på produktutveckling, medarbetare, annonser och dylikt. Förhoppningsvis kan jag göra fler värdeskapande åtgärder för Sweef, säger tidigare VD Ludvig Ungewitter.

Felix började med att ta över Katarinahissen i Stockholm tillsammans med Giraffen soffa.

Felix Kruth som ursprungligen är från Leksand flyttade till Stockholm 2012 för att börja på Handels men hamnade istället på Sportamores lager där han tidigt insåg att det var e-handel han skulle arbeta med. På Sportamore har Felix haft en rad betydande positioner, bland annat som Head of Sales och E-commerce director där han var med och växte e-handeln från 150 till 950 miljoner. Han har även varit e-handelschef på J.Lindeberg för både europeisk och global marknad. Från och med februari 2019 tar Felix över positionen som VD från grundaren Ludvig Ungewitter på Sweef.

-Jag har alltid varit intresserad av produkter som väcker känslor, oavsett om det är mode, inredning eller konst. Sweef är ett fantastiskt varumärke som erbjuder grymma handgjorda produkter med schyssta material och möjligheten att i princip skräddarsy det mesta – något som är svårt att hitta någon annanstans. Att få arbeta med personal, organisation och tillväxt är något jag verkligen brinner för. Målet är att Sweef ska växa och samtidigt behålla både kundnöjdhet och samma härliga känsla hos personalen hela vägen, säger Felix Kruth.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...